Oeps! Deze fouten maak je met je wimperkruller

Oeps! Deze fouten maak je met je wimperkruller

Niets is mooier dan lange, gekrulde en zwarte wimpers. Helaas is niet iedereen gezegend met krullende wimpers. Gelukkig is daar een fijne oplossing voor: de wimperkruller. Prachtige wimpers in een handomdraai! Maar; hoe simpel dit apparaatje misschien lijkt, je kunt nog best wat fouten maken met een wimperkruller. We zetten ze op een rijtje, zodat jij ze nooit meer maakt.

  • Je houdt je wimperkruller niet goed vast. Plaats je duim en wijsvinger op de daarvoor bedoelde handgrepen en open de wimperkruller vervolgens ver genoeg zodat je wimpers tussen de rubberen onderkant en de metalen bovenkant passen. Houd de wimperkruller zo dicht mogelijk bij de wortels van je wimpers zonder de huid aan te raken. Knijp nu voorzichtig in de wimperkruller.
  • Je knijpt te hard in je wimperkruller. Zoals we net zeiden: knijp voorzichtig in de wimperkruller. Als je een goede kruller hebt, hoef je niet veel kracht uit te oefenen. Te hard knijpen kan er ook voor zorgen dat de wimpers afbreken of je ze eruit trekt.
  • Je verwarmt je wimperkruller niet. Het verwarmen helpt namelijk de krul vast te houden. Je kunt de wimperkruller verwarmen door een föhn een paar seconden dicht bij de wimperkruller te houden. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze niet te heet is voordat je je wimpers krult!
  • Je brengt mascara aan voordat je je wimpers krult. Mascara maakt de wimpers plakkerig, waardoor je ze eruit kunt trekken zodra je je wimpers krult. Breng daarom mascara aan nadat je je wimpers hebt gekruld!
  • Je gebruikt een vieze wimperkruller. Alle beauty tools moeten regelmatig schoongemaakt worden, je wimperkruller dus ook. Een vieze wimperkruller kan er voor zorgen dat je wimpers afbreken en in het ergste geval zelfs voor een oogontsteking.

Tekst: Aimée Kniese