Dit is hoeveel zonnebrand je eigenlijk zou moeten gebruiken

Dit is hoeveel zonnebrand je eigenlijk zou moeten gebruiken

Het is algemeen bekend dat overmatige blootstelling aan de zon ernstige schade aan je huid kan toebrengen. Gelukkig is dat te voorkomen door dagelijks zonnebrand te gebruiken. Maar hoeveel moet je dan precies gebruiken? Dat vertellen we je in dit artikel!

Ten eerste: het is altijd beter om te veel dan te weinig zonnebrandcrème te gebruiken. Daarbij maakt het niet uit wat de beschermingsfactor van de zonnebrand is. Om het wat concreter te maken, kun je uitgaan van ongeveer 7 theelepels zonnebrand, aldus het KWF. Gebruik hiervan 1 theelepel voor je gezicht en hals, 2 voor je armen en schouders, en 2 voor je borst, buik en rug. Gebruik ten slotte 2 theelepels voor je benen en voeten.

zonnebrand

Dit lijkt misschien niet veel, maar uit een onderzoek van dokter Jetske Ultee, een onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie, blijkt dat mensen maar ongeveer 25 tot 50 procent van de benodigde hoeveelheid zonnebrandcrème smeren.

Vergeet niet om je zonnebrandcrème vijftien minuten voordat je naar buiten gaat aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om je elke 90 minuten opnieuw in te smeren, of na het zwemmen of als je gezweet hebt.

Tekst: Aimée Kniese