Heatwave acne is een ding: dit doe je ertegen

Heatwave acne is een ding: dit doe je ertegen

Heatwave acne is aan de hand. Ook al blijft de hittegolf in Nederland nog een beetje uit, is het toch beter om voorbereid te zijn op deze vorm van acne. Zeker wanneer je nog naar het Zuiden afreist!

Alhoewel de Nederlandse zomer van ’21 een beetje tegenvalt – en dat drukken we nog netjes uit – weet je nooit wanneer er een hittegolf aan zit te komen. Regent het vandaag, kan morgen gewoon de zon schijnen. We bereiden je daarom graag voor op de heatwave acne die daarbij gepaard gaat. Je kunt maar beter voorbereid zijn, toch?

Heatwave acne: een nieuw skincare probleem om rekening mee te houden

Puistjes, onzuiverheden en blackheads: niemand die daar om staat te springen. Misschien herken je het wel: je hebt een zuivere huid totdat de zon om de hoek komt kijken. De reden? Zweet! Lekker is anders….

Zweet an sich is niet de boosdoener. Een combinatie met de zonnestralen, frictie én de hitte zorgt wél voor deze heatwave acne. Je kunt het herkennen aan meer onzuiverheden rond je decolleté, gezicht en soms zelfs op je lichaam. Zeker wanneer je normaliter al last hebt van acne, kan een hittegolf dit alleen maar verergeren. Het stof en zand van het strand helpt namelijk ook niet mee.

Is zweet zo slecht voor je huid?

Zweten is niet perse slecht voor je huid. Je poriën worden geopend, onzuiverheden worden weggespoeld en er stroomt vers bloed naar je huid waardoor de huidcellen zich eerder vernieuwen. Zweten is dus stiekem hartstikke goed voor je huid. Geen wonder dat je beter zonder make-up naar de sportschool kunt gaan!

Zo voorkom je heatwave acne

En dan de vraag: hoe voorkom je heatwave acne dan?

Tijdens een hittegolf ga je gewoon zweten. Of je dat nu wilt of niet: door de hitte heb je geen andere keuze. Om acne te voorkomen, kun je wel bezwete kleding zo snel mogelijk uittrekken en onder de douche springen – na die sportsessie of boodschappen run bijvoorbeeld.

Een andere tip: draag zo min mogelijk make-up. Laat je huid lekker luchten en voorkom zo dat je poriën verstopt raken en acne ontstaat. Kun je echt niet zonder je standaard make-up look? Probeer het dan aan te brengen op locatie zodat je huid tijdens de fietstocht of wandeling nog even kan ademen.

Inspiratie van Glamour Magazine UK

Tekst: Renée Prenger