De sportscholen zijn weer open. Zo verzorg je je huid voor en na het sporten

De sportscholen zijn weer open. Zo verzorg je je huid voor en na het sporten

Sinds 19 mei zijn de sportscholen in Nederland weer open. Geen excuus meer om niet te sporten dus! Wel is het belangrijk om je huid voor en na het sporten goed te verzorgen. In dit artikel vertellen we je hoe je dat doet.

Voor het sporten

Was voor je workout je gezicht om eventuele make-up te verwijderen. Als je zweet, gaan je poriën open en als je make-up draagt, kan de combinatie van zweet en olie je poriën verstoppen. Dit kan ongewenste puistjes veroorzaken. Een gemakkelijke manier om make-up snel te verwijderen is door micellair water te gebruiken. Als je buiten sport, breng dan van tevoren een zonnebrancrème aan.

Als je in een sportschool traint, let dan goed op de apparatuur die je gaat gebruiken. Fitnessapparaten zijn een broedplaats voor bacteriën, en als je tijdens je training je gezicht of lichaam aanraakt, breng je bacteriën direct op je huid over, wat kan leiden tot puistjes. Om dit te voorkomen, is het een goed idee om alle apparatuur die je gebruikt voor gebruik af te nemen met antibacteriële doekjes en om je gezicht niet aan te raken tijdens het sporten.

Na het sporten

Als je klaar bent met trainen, veeg het zweet dan niet met je handen van je gezicht. Dit kan bacteriën en vuil in je open poriën brengen en tot puistjes leiden. Gebruik in plaats daarvan een schone handdoek en dep hiermee je gezicht en hals droog.

Zorg ervoor dat je snel na je workout je bezwete kleding uittrekt. Het te lang dragen hiervan kan namelijk leiden tot verstopte poriën, wat acne op je lichaam veroorzaakt. Was ook je gezicht. Gebruik hierna een toner en een vochtinbrengende crème om je gezicht te hydrateren.

Tekst: Aimée Kniese