Bikinilijn scheren? Met deze tips krijg je geen bultjes

In de zomer ‘moeten’ we er weer aan geloven: het scheren van de zone daar beneden. Onze bikinilijn scheren gaat vaak gepaard gaat met rode bultjes en huidirritatie. Maar met deze tips kun je zorgeloos genieten van de eerste zonnestralen.

Niet is zo vervelend dan een geïrriteerde huid na het scheren. Zeker wanneer het gaat om onze bikinilijn. Deze huid is uiterst gevoelig en gaat enorm jeuken wanneer er irritatie ontstaat. Verre van ideaal dus. Daarom geven we je vandaag acht handige tips waarmee je bikinilijn scheren een stuk plezieriger verloopt.

Bikinilijn scheren zonder irritatie: 8 tips

Tip #1: neem voor het bikinilijn scheren een warme douche of bad. Deze tip heb je vast al eerder gehoord en dat is niet voor niets. Door het warme water gaan je poriën openstaan en worden de haartjes zachter. Hierdoor gaat scheren een stuk makkelijker.

Tip #2: scrubben maar. Ook het scrubben voordat je in de weer gaat met een scheermes, zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan. Wist je dat je zo vaak een lichaamsscrub zou moeten gebruiken?

Tip #3: knip lange haartjes eerst bij. Ga je na een lange tijd weer je bikinilijn scheren? Knip de langste haartjes dan eerst bij. Zo wordt het duidelijk welke richting de haren opgroeien.

Tip #4: gebruik een schoon scheermes. Het belangrijkste aspect aan het scheren van je zone daar beneden is het gebruik maken van een goed scheermes. Deze is schoon en scherp. Een tip van de redactie: kies voor een mesje met een rubberen tussenstukje. Deze beschermt je huid tegen wondjes.

Tip #5: scheer met een kwalitatieve scheerschuim. Net als het mesje is ook de gel of schuim waar je mee werkt een belangrijk onderdeel. Deze zijn speciaal ontworpen om de haren lekker soepel te maken en zullen je gevoelige huid niet irriteren.

Tip #6: scheer met de haargroei mee. Houd de huid strak en voorkom zo wondjes en huidirritatie.

Tip #7: herhaal het proces voor optimaal resultaat. Wil je een gladde huid? Dan kun je het hele proces nog een keer herhalen. Spoel je bikinilijn dan eerst af met lauw water en begin dan weer van voor af aan.

Tip #8: Smeer babycrème of zinkzalf op je bikinilijn. Deze zalfjes zijn ongeparfumeerd en kalmeren de gevoelige huid. Dit is het beste remedie tegen rode bultjes en een jeukende huid!

Tekst: Renée Prenger

bikinilijn scheren

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »