5x haar inspiratie voor de lente

5x haar inspiratie voor de lente

Dit artikel is voor alle dames die wel wat haar inspiratie kunnen gebruiken. Met het nieuwe seizoen en de warmere maanden in ons vooruitzicht, krijgen we spontaan zin om ons weer mooi aan te kleden, make-up op te doen en een keer een ander kapsel uit te proberen.

Bracht jij afgelopen jaar voornamelijk in loungewear door? Je bent niet de enige. Het gros van alle vrouwen leeft sinds de eerste lockdown in joggingbroeken en kunnen niet eens meer herinneren wanneer ze zich voor het laatst hebben opgetut. Hopelijk komt hier deze lente snel verandering in. Want met deze fijne haar inspiratie op zak, kun je weer fris het nieuwe seizoen in. We hebben vijf prachtige kapsels voor je verzameld die makkelijk zijn en er elegant uitzien. Je bent er namelijk nog lang niet klaar voor om uren voor de spiegel te gaan staan.

Haar inspiratie: de chique paardenstaart

De lage paardenstaart is aan de hand, maar dan wel in een elegant jasje. Je maakt een lage paardenstaart en wikkelt een pluk om het elastiekje heen zodat deze niet meer zichtbaar is. Gebruik een fijne haarlak om je kapsel voor de rest van de dag in model te houden. Onze favoriet is deze Eco Strong Hairspray van Milk_Shake.

Eco Strong haarlak Milk_Shake
Milk_Shake: Eco Strong Hairspray €23,95

Haar inspiratie: haarspeldjes

Het is een makkelijke manier om van een simpele look iets heel klassieks te maken. Je hebt er alleen wat haarspeldjes voor nodig. Kies voor een speldje met schelpen, parels of een toffe kleur. Wil je dat de speldjes langer in je haar blijven zitten? Spuit dan eerst wat haarlak op het speldje voordat je ‘m in je lokken schuift.

Haar inspiratie: de rommelige knot

Dit kapsel lijkt is casual en stijlvol tegelijk – en dat zonder dat je hier jouw trukendoos voor uit de kast hoeft te halen. Een rommelige knot maak je vast met een vrolijke scrunchie. Haal wat plukjes los aan de voorkant en hallo nonchalante look! Wil je dat de knot de hele dag wild blijft zitten? Breng dan extra volume aan met een speciale spray. Deze Styling Potion van Milk_Shake geeft je haar net wat meer body.

Milk_Shake Styling Potion
Milk_Shake: Styling Potion €23,95

Haar inspiratie: de vlecht in een staart

We schreven al eerder over de Instagram hit van het voorjaar: Bubble Braids, maar ook de gevlechte paardenstaart is aan een opkomst bezig. Je maakt een lage of hoge paardenstaart en maakt van de staart een simpele vlecht. Het geeft je paardenstaart een elegante upgrade én is hartstikke makkelijk.

Haar inspiratie: met een sjaaltje

Dit is zo’n kapsel dat je de hele lente kunt gaan dragen zonder dat het gaat vervelen. Het is namelijk perfect voor wanneer je die wasbeurt nog een keer wilt overslaan. Je brengt simpelweg wat droogshampoo aan en je maakt een wilde knot. Hier wikkel je dan een mooi sjaaltje overheen waardoor het een sophisticated uitstraling krijgt. Wat losse plukjes aan de voorkant en klaar is dit lente kapsel. Ben je nog op zoek naar een fijne droogshampoo? Wij zijn dol op het exemplaar van Matrix.

Matrix High Amplify Dry Shampoo
Matrix: Dry Shampoo €14,35

Tekst: Renée Prenger