Haarkleur trends 2021: een overzicht

Haarkleur trends 2021: een overzicht

Haarkleur trends 2021: een overzicht van alle haarkleuren die je nú wilt uitproberen. De kappers mogen namelijk bijna weer open en het is hoog tijd om je coronakapsel op te frissen, vind je niet?

Je haar verven kan bijna weer, maar dan moet je wel weten in welke kleur. Daarom verzamelde The Chair alle haarkleuren die je in de gaten moet houden komend seizoen. Voor welke haarkleur ga jij?

Haarkleur trends 2021: 5 kleuren om in de gaten te houden

Haarkleur trends #1: opvallende kleuren

Heb je zin om het nieuwe seizoen in te gaan met een opvallend kapsel? Dan zijn de haarkleur trends van 2021 echt iets voor jou. Felle kleuren zijn namelijk helemaal ‘je van het’. Zowel op de catwalk als op Instagram schieten opvallende coupes als paddenstoelen uit de grond. Van blauw tot aan groene highlights. Wij zijn vooral fan van het kauwgom roze haar, waar we eerder ook al over schreven. Lees hier het artikel over roze haar terug.

Haarkleur trends #2: reverse Bayalage

Bayalage zien we eigenlijk ieder jaar wel terug in het rijtje van haarkleur trends, maar dit jaar staat de ‘reverse bayalage’ extra in de spotlight. Het is een verftechniek die makkelijk te onderhouden is. Met de lange wachtlijsten bij de kapper in ons achterhoofd, is dat geen slecht idee. Het begint met een lichte kleur bij de roots en hoe meer je naar de haarpunten toewerkt, hoe donkerder de haarkleur wordt.

Haarkleur trends #3: natuurlijk grijs

Grijs is hot! Maar dan wel het liefst zo natuurlijk mogelijk. Ideaal voor alle dames die hun eerste grijze haar hebben ontdekt. Mocht je toch je haar grijs willen verven, overleg dan met de kapper dat het er zo natuurlijk mogelijk uit moet zijn. Ook een hit dit jaar is de kleur ‘silver champagne’ dit is een grijze kleur die wat meer naar het blonde toe neigt.

Haarkleur trends #4: rood

De kleur rood is mega populair. Vooral de strawberry blonde coupes zullen we deze lente volop voorbij zien komen. En geef ze eens ongelijk, de beelden zijn jaloersmakend. Deze warme haarkleur is perfect voor blonde dames die toe zijn aan iets anders.

Haarkleur trends #5: blond 2.0

Van assig blond stappen we in 2021 over op een natuurlijke ‘gelige’ blonde haarkleur. Deze kleur wordt ook wel beschreven als buttercup blonde, en heeft een warme uitstraling. Zeker wanneer je. al blonde lokken hebt, is deze haarkleur makkelijk te onderhouden. Je hoeft dan alleen een paar warme highlights erin te zetten.

Benieuwd naar de makkelijkste haartrend van 2021? In een eerder artikel doken we al in het makkelijkste kapsel voor de lente en zomer. Hier lees je alles over The Shag.

Tekst: Renée Prenger