Waarom koud douchen goed is voor je haar

Waarom koud douchen goed is voor je haar

Koud douchen zorgt ervoor dat je wakker wordt, maar het heeft ook voordelen voor je haar. Het is misschien even schrikken, maar ijskoud water zorgt ervoor dat je minder snel pluizig haar krijgt.

Wanneer je snel last hebt van pluizig haar zijn er een aantal dingen die je daar tegen kunt doen. Zo gaven we je in dit artikel al 5 tips tegen pluizig haar, waaronder het gebruiken van een verzorgende olie, het föhnen van je haar en het kiezen voor een anti-humidity spray. Maar wat als we je vertellen dat koud douchen ook een remedie is tegen pluis?

Koud douchen tegen een pluizige coupe

Al staan wij niet te springen om onze douche op een standje ijskoud te zetten, doen we er wel alles aan om wakker te worden met een prachtige haarbos. Hoe minder haarproducten en stylingtools je in de ochtend moet inzetten, hoe meer tijd je overhoudt om te slapen, toch? Daar hebben we die paar seconden koud douchen wel voor over.

Koud douchen: zo werkt het

Wat er gebeurt wanneer je een straal koud water langs je haar laat lopen, is dat het water de haarschubben sluit. Hierdoor pluist je haar minder en oogt het zachter en stralender. Wanneer je je haar juist met te warm water wast, droogt je hoofdhuid uit. Deze gaat dan juist meer olie produceren waardoor je haar sneller vet wordt. Te warm water zorgt daarnaast ook voor gespleten punten.

Tip van de redactie:

Was je haar met lauwwarm water en eindig met een koude straal. Koud water is niet geschikt om je haar goed mee te wassen. Al die viezigheden spoelen namelijk alleen weg met warm water. Door te eindigen met koud water, krijg je pas écht glanzende lokken.

Shop onze favoriete shampoo’s

Zin in een nieuwe shampoo tegen pluizig haar? Dit zijn onze favorieten:

Milk_Shake integrity shampoo tegen pluizig haar
Milk_Shake Integrity hydraterende shampoo €19,95
Serie Expert Nutrifier shampoo
Serie Expert Nutrifier shampoo €16,95
Simply Zen Moisturizing shampoo
Simply Zen Moisturizing shampoo €25,95

Tekst: Renée Prenger