Leave-in-conditioner, wat is het en wat doet het?

Leave-in-conditioner, wat is het en wat doet het?

Shampoo, conditioner, een haarmasker en een haarolie: je gebruikt vast al verschillende producten voor je haar. Maar wist je dat er nog een product is dat je aan je haarverzorgingsroutine kunt toevoegen? Namelijk leave-in-conditioner; een extra stap verzorging. We vertellen je alles over dit haarproduct.

Leave-in conditioner is een verzorgingsproduct voor je haar dat vaak wordt gebruikt om droog haar een extra boost te geven, als laatste stap van de haarverzorging. Het verschil met een ‘gewone’ conditioner is dat je een leave-in conditioner niet hoeft uit te spoelen en je het op zowel nat als droog haar kunt gebruiken. Na het wassen met shampoo staan je haarschubben open, dat maakt je haar kwetsbaar. Door een leave-in conditioner aan te brengen na het wassen, geef je je haar extra voeding waarna de haarschubben sluiten.

Leave-in conditioner heeft verschillende voordelen, ongeacht je haartype. Leave-in conditioner hydrateert niet alleen droog of weerbarstig haar voor een glad, zijdezacht uiterlijk, maar ontwart en versterkt je haar ook om het stylen gemakkelijker te maken. Ook beschermt het je haar tegen vervuiling, milieuschade, de zon en hitte. Het op de juiste manier gebruiken van een leave-in conditioner geeft ook glans aan gekleurd haar en vermindert kroezen.

Het kiezen van de juiste leave-in-conditioner hangt af van je haartextuur. Als je fijn of dun haar hebt, zoek dan naar schuim of een spray. Als je droog, dik of golvend haar hebt, geeft het waarschijnlijk de voorkeur aan olie, melk of crème. Als je krullend haar hebt, kun je kiezen voor een balsem.

leave-in-conditioner
Milk_Shake Leave in Conditioner, €12,95 / Klik hier om te shoppen

Tekst: Aimée Kniese