Wanneer is een haarborstel aan vervanging toe?

Wanneer is een haarborstel aan vervanging toe?

Bekentenis: ik gebruik al jaren dezelfde borstel voor mijn haar. Hij werkt nog, dus waarom niet, zou je denken. Blijkbaar kun je dit beter niet doen. Haarborstels zijn de perfecte broedplaatsen voor bacteriën, die steeds weer in je haar komen wanneer je het borstelt. Bah! Het klinkt niet alleen vies, het is ook niet geweldig voor je hoofdhuid.  De bacteriën kunnen tot irritatie leiden en uiteindelijk je haarzakjes verstoppen, waardoor puistjes ontstaan. We vertellen je hoe vaak je je haarborstel zou moeten vervangen en hoe je weet wanner deze aan vervanging toe is.

De meeste haarborstels gaan ongeveer zes tot twaalf maanden mee, vooral als het een rubberen of plastic borstel is. Hoe lang je haarborstel echter precies meegaat, hangt af van de kwaliteit van de borstel, het type en de textuur van je haar en de behandelingen en producten die je aanbrengt,

Maat hoe weet je dan of je borstel aan vervanging toe is? Als er borstelharen ontbreken, is dat een duidelijk signaal dat de borstel aan het eind van zijn Latijn is. Ook als je de haren niet meer makkelijk uit je borstel kunt halen, is dit een teken dat je deze moet vervangen.

Goed nieuws: je kunt er wel voor zorgen dat je borstel langer mee gaat. Dit kun je doen door de borstel goed schoon te houden. Je haalt het haar waarschijnlijk al regelmatig uit je borstel (zo niet, doe dit dan!); maar je zou ook eens per maand een diepe reiniging moeten doen. Verwijder al het haar van de borstelharen en spoel de borstel vervolgens uit met warm water en een paar druppels shampoo. Schud het een paar keer en laat drogen. Als je een houten borstel hebt, zorg er dan voor dat je deze niet helemaal onder water dompelt (plastic borstels kunnen tot 20 minuten in een kom met water blijven staan ​​om echt goed te weken).

Tekst: Aimee Kniese