Zelfbruiner aanbrengen? Draag altijd handschoenen!

TikTok is een voor ons een vloek en een zegen. We worden verrijkt met meerdere hacks (voor blush, lippen, haar etc.), maar we worden ook terecht op onze ‘fouten’ gewezen. Dat we zelfbruiner alleen met handschoenen aan moeten brengen bijvoorbeeld.

Dit keer gaat een video over zelfbruiner viraal. De makers zijn twee Australische tweelingzusjes die wel van wanten weten met fake tan 😉. Zij laten namelijk het verschil zien bij het aanbrengen van deze bruine kleur. Dat verschil is namelijk best groot tussen het aanbrengen met een handschoen en aanbrengen met een want.

@hondroutwins GLOVES VS MITTS to fake tan!? What do you’d use!? 🤷‍♀️ comment below! #faketan #tantok #faketanroutine #gloves #tanning #fyp #faketantips #tan ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Zelfbruiner met handschoen vs. want

Zoals je in de beruchte video kunt zien, is het verschil erg duidelijk. Wanneer je wegwerphandschoenen gebruikt krijg je een effen resultaat en een diepe kleur. Precies wat je wil als je zelfbruiner aan wil brengen. Je wil namelijk een natuurlijk gebruinde huid creëren. Bij de want kun je duidelijk strepen zien hoe je de fake tan hebt aangebracht en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De oorzaak? Wanten zuigen als het ware een deel van de zelfbruiner op, waardoor er minder product op die witte melkflessen van je terecht komt. Bij handschoenen is dit minimaal. Het materiaal is dar namelijk niet voor geschikt, waardoor precies de hele hoeveelheid op je benen terecht komt.

Lekker budgetvriendelijk!

Alhoewel je wel een doos wegwerphandschoenen moet aanschaffen die je na gebruik moet weggooien, bespaar je bij deze manier van aanbrengen wel geld. Je hebt namelijk minder zelfbruiner nodig voor het gewenste resultaat. Een want is daarentegen wel beter voor het milieu omdat je deze kunt wassen en hergebruiken. Deze afweging moet je dus zelf maken.

Maar gooi die handdoek (want) niet meteen in de ring, want je kunt die want handig gebruiken om je rug te bruinen. Pak een spatel uit je keukenkastje en doe de want daar overheen. Maak hem vast met een elastiekje en je kunt zo ook je rug bruinen. Handig, hè?

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Glamour UK

vrouw met fake tan

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »