8 redenen waarom je je haarproducten bij de kapper moet kopen

Haar dat snel vet wordt, futloos haar, een droge hoofdhuid… Allemaal veel voorkomende problemen. Gelukkig is dit écht te voorkomen: door het haarproducten bij de kapper te kopen.

First things first: wat verstaan we eigenlijk onder ‘professionele haarproducten’? Dit begint bij de basis: een goede shampoo, conditioner, zo nu en dan een masker en een beschermend serum, maar ook tussen de styling- en finishing producten bestaat een groot verschil in kwaliteit.

Haarproducten bij de kapper kopen? Dit is waarom je dat wil


1- Professionele shampoo en conditioner vormen de basis van een goede look

Je komt helaas echt niet weg met een professionele shampoo en een goedkope conditioner, investeren dus! Als je geen goede basis hebt, zullen ook de producten die je daarna gaat gebruiken om je haar te stylen niet optimaal werken. De professionele producten zullen de gewenste stevigheid, hold, grip en volume dan niet geven. Toch jammer van die haarlak die je er dan inspuit!

Pssttt… weet jij al wat de haartrends van 2021/2022 zijn? Je leest het hier!

2 – Bij de kapper krijg je advies over welke producten het beste bij je haar passen

Er wordt gekeken naar wat jouw haar nodig heeft en geluisterd naar jouw wensen wat betreft eindresultaat dat je wilt bereiken met de styling en finishing. Daarnaast blijven professionele kappers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarverzorging en -styling.

3 – Als je klaar bent bij de kapper voel je je altijd even als een celebrity op de rode loper

Wil jij thuis ditzelfde resultaat bereiken, gebruik dan ook precies dezelfde producten als die jouw kapper heeft gebruikt. Andere producten hebben een andere samenstelling, dus ook een ander effect. Best logisch toch?!

4 – In professionele producten zitten minder of geen synthetische siliconen

Siliconen zorgen ervoor dat het haar tijdelijk wordt ‘opgevuld’, zodat het maximaal een uur goed aanvoelt en mooi glanst. Synthetische siliconen zijn echter niet oplosbaar met water, waardoor het laagje siliconen steeds dikker wordt na een wasbeurt. Dit verstikt het haar, omdat siliconen geen zuurstof kunnen doorlaten. Daardoor wordt je hoofdhuid op den duur vet, dus je haar zwaar. Professionele producten hebben siliconen die wél oplosbaar zijn met water én zijn zuurstof doorlatend. Ze zullen dus geen zwaar of vet effect creëren. Siliconen in professionele haarverzorgings- of stylingproducten worden ook wel eens vervangen door verzorgende oliën om glans te creëren.

5 – De pH-waarde van de professionele producten ligt op dezelfde pH-waarde als die van je haar, huid en nagels

Als je je haar reinigt met een professioneel product zal het de pH-waarden van je haar en hoofdhuid niet aantasten, waardoor de vochtbalans in stand wordt gehouden en het kleurbehoud wordt verlengd.In professionele producten zitten meer soorten ingrediënten die je haar en hoofdhuid allemaal nodig hebben.

6 – Ook zijn de ingrediënten van hogere kwaliteit

Dit is dan ook meteen de reden dat je er ook wat extra voor betaalt.

7 – De alcohol in professionele producten is van veel betere kwaliteit.

Hierdoor zal je haar minder snel uitdrogen.

8 – Pprofessionele producten zijn geconcentreerder.

Daarom heb je er veel minder van nodig en gaat dat duurdere flesje of potje langer mee. Ook fijn: professionele producten beschadigen je haar niet. Dit scheelt je ook weer extra verzorgingsproducten en knipbeurten!

Conclusie: De aanschaf van haarproducten bij de professionele kapper is een investering, maar op langere termijn zal je zelfs kosten besparen! Dus het idee dat kappers je altijd van alles ‘willen aansmeren’ kun je naast je neerleggen. Zij weten immers als geen ander hoe belangrijk goede producten zijn en willen klanten graag tevreden houden. Nog een pluspuntje: de ‘bad hair days’ zullen in frequentie afnemen!

Tekst: Aimée Kniese

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »