Statisch haar: Wij hebben de oplossing!

Statisch haar is voor velen van ons een bekent probleem, vooral tijdens de koudste maanden van het jaar maar hoe kan dit? En vooral hoe kom je er van af.. 

Dit is de oorzaak en zo kom je ervan af

Eigenlijk is de oorzaak van statisch haar heel simpel, de kou in combinatie met wrijving tussen ons haar en kleding zorgt voor statische elektriciteit. Wanneer er dan ook nog een hoge luchtvochtigheid is, met als voorbeeld de koude mist op de vroege ochtend. Er ontstaat een laagje water op het haar wat blijft liggen en kan zorgen voor een elektrische reactie. De enige vraag die dan overblijft: hoe voorkom ik dit?

Laat een kam of borstel van plastic of metaal in de winter in de la liggen, deze materialen geleiden elektriciteit waardoor een statische reactie meer geactiveerd wordt. Gebruik inplaats daarvan een nylon of houten borstel.

Daarnaast kan het helpen om haarspray of lak in de borstel te sprayen en dit door het haar te borstelen.   


ashita supreme hair serum

Shop hier of kom langs in de salon!


tsuyu sleek blow dry oil spray

Shop hier of kom langs in de salon!


moya hold hair spray

Shop hier of kom langs in de salon!

Wist je dat..?

Iedereen heeft wel eens last van statisch haar, maar de een meer dan de ander. Over het algemeen hebben mensen met droog haar hier minder last van. Dit komt omdat droog haar  vocht sneller tot zich neemt. Bij gezond haar blijft het vocht uit de lucht op het haar liggen waardoor er sneller een elektrische reactie ontstaat. Dus eigenlijk hoe gezonder hoe statischer. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je je haar niet moet verzorgen.

Een goede verzorging met de juiste producten zoals een shampoo en conditioner of het borstelen met een spray of primer zorgt voor een bescherm laagje wat een elektrische reactie kan voorkomen.

Wil jij passend en professioneel advies ontvangen of je haar een boost geven met een fijne treatment behandeling? Dan ben je van harte welkom in onze salon! Of maak hier alvast een afspraak bij een van onze toppers!

Tekst: Quinty Atzei

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »