3 kapsels die regen en wind doorstaan

Misschien ligt het aan ons, maar als we nét een good hair day hebben, begint het te regenen! Gelukkig hoeven regen en wind niet langer je kapsel te verpesten; alles wat je nodig hebt is een haarstijl die regen echt doorstaat. We delen drie kapsels die chique blijven, zelfs tijdens een regenbui.

De visgraatvlecht

Breng je haar achter je schouders en verdeel het in twee gelijke delen. Neem vervolgens een klein buitenste stuk van een van de secties en steek dit over om het aan de binnenkant van de andere toe te voegen. Dit wordt nu een onderdeel van die haarbundel. Maak opnieuw exact hetzelfde kruis, maar deze keer gebruik je een stuk uit het tegenoverliggende deel van het haar. Ga door met het kruisen van kleine buitenste stukjes haar naar de binnenkant van het tegenoverliggende deel – hoe kleiner de stukjes, hoe ingewikkelder de vlecht eruit zal zien. Stop met vlechten als je onderaan nog ongeveer 2 tot 8 centimeter haar over hebt. Zet vast met een elastiekje en je bent klaar om de regen in te gaan.

Tip: gebruik haarspray om ervoor te zorgen dat je vlecht extra lang mooi blijft, bijvoorbeeld de Total Results High Amplify Hairspray.

Total Results High Amplify Hairspray, €14,35 / Klik hier om te shoppen

De getoupeerde paardenstaart

Toupeer de voor- en achterkant van je haar en breng het terug tot een middelhoge of lage paardenstaart. Trek een paar van de voorste plukken uit en draai ze om je vingers of een krultang op een lage stand voor een rommelige maar chique look. Breng een paar sprays droogshampoo aan in de bovenkant van je pony om wat textuur toe te voegen. Pak je paardenstaart op en laat hem langzaam vallen terwijl je haarlak licht vernevelt om extra volume toe te voegen en de look op zijn plaats te houden.

Total Results High Amplify Dry shampoo, €14,35 / Klik hier om te shoppen

De messy knot met een sjaal

Begin met het maken van een losse paardenstaart. Gebruik geen borstel en maak je geen zorgen dat het er perfect uitziet, want het kapsel moet juist effortless aanvoelen. Verdeel je lokken in drie delen en toupeer ze allemaal tegelijk. Wikkel vervolgens je getoupeerde haar rond de basis van je paardenstaart. Zet vast met bobby pins. Voel je vrij om wat plukjes rond je knot los te trekken voor een messy look. Werk af door je favoriete sjaal om je haar te wikkelen en deze onderaan je nek of aan de bovenkant van je hoofd vast te zetten. Deze look is retro-chic en weerbestendig!

Tekst: Aimée Kniese

regen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »