4x redenen waarom je haar niet groeit

Ben je ook klaar met je korte kapsel, maar duurt het (te) lang voordat het weer is aangegroeid? Wij vertellen je 4 redenen waarom je haar niet groeit. Mét bijpassende oplossing, natuurlijk.

Heb je net een kort kapsel laten knippen door de kapper, verlang je weer terug naar je oude haar. Maar wat als het aangroeien veel te lang duurt? Dan kan er meer aan de hand zijn. Wijn zijn er om een aantal haargroei-mythes uit de wereld te helpen: want je haar gaat echt niet sneller groeien wanneer je het vaker laat knippen! Wat je dan wél kunt doen om je lokken sneller laten te groeien? Dat lees je hier.

Oorzaak #1: stress

Stress is voor heel veel dingen schadelijk. Je huid is er niet blij mee, maar je haar ook zeker niet. Wanneer je in een stressvolle situatie zit (bijvoorbeeld omdat je je ergens zorgen om maakt) groeit je haar minder snel en kan het zelfs haaruitval veroorzaken. Geen pretje dus. Alsof stress alleen nog niet genoeg was!

Zo los je het op: iedereen ervaart stress op een andere manier. Probeer wat meer rust in je hoofd te brengen door bijvoorbeeld een meditatie. Een meditatie van 20 minuten per dag doet al wonderen. Jij blij én je haar blij.

Oorzaak #2: weinig slaap

Een schoonheidsslaapje is niet voor niets in het leven geroepen. Slapen is namelijk heel belangrijk voor de groei van je haar. Wanneer je te weinig slaapt per nacht dwarsboom je de groei van nieuwe haarcellen.

Zo los je het op: maak acht uur slapen per nacht een prioriteit. Ga op tijd naar bed. Dan word je niet alleen uitgerust wakker, maar je krijgt uiteindelijk ook een vollere haarbos.

Oorzaak #3: je hebt een te laag ijzergehalte

Newsflash: alles wat je eet, heeft impact op je haar. Wil je dat je haar groeit? Dan is het belangrijk om veel voedingsmiddelen te eten met ijzer. IJzer zorgt er namelijk voor dat de rode bloedcellen extra zuurstof naar je haarzakjes brengen, waardoor er meer nieuwe haren worden aangemaakt. Groeit je haar niet? Dan is er een grote kans dat je een laag ijzergehalte hebt. Heb je een ijzertekort? Dan kan er zelfs sprake zijn van haaruitval, en daar zit niemand op te wachten.

Zo los je het op: eet voldoende noten, zaden, en groene bladgroenten om je ijzerniveau op te krikken.

Oorzaak #4: je gebruikt de verkeerde producten

Stylingproducten met siliconen zorgen ervoor dat je haar er glanzend uitziet, maar remmen wel de groei van je lokken. Ze verzorgen je haar namelijk niet tot aan de haarwortels, maar laten alleen een verzorgend laagje achter op de bovenkant van je haar.

Zo los je het op: Je haar heeft namelijk veel meer aan diepe verzorging van producten zonder deze siliconen. Kies daarom voortaan voor kappersproducten die je haar écht voeden en laten groeien.

Tekst: Renée Prenger

reden haar niet groeit

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »