5 simpele manieren om je beauty routine te verduurzamen

Een duurzame, zero-waste beauty routine is de laatste tijd een van de grootste schoonheidstrends geworden. Mensen zijn niet alleen op zoek naar fijne huidverzorgingsproducten en make-upproducten, maar ook naar manieren om hun dagelijkse regime milieuvriendelijker te maken. Als je van plan was om wat veranderingen in je eigen beauty routine aan te brengen, delen we hier vijf tips om jouw routine te verduurzamen.

Let op hoe je je make-up verwijdert

Voor het maken van katoen is veel water en chemicaliën nodig. En katoen is precies waarvan wattenschijfjes gemaakt worden. Een goede manier om je make-up duurzamer te verwijderen is door herbruikbare wattenschijfjes of make-up doekjes te gebruiken.

Gebruik producten in recyclebare verpakkingen

Schoonheidsproducten kopen met een recyclebare verpakking is een van de gemakkelijkste manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Glas is een geweldig voorbeeld. Zoek naar serums in glazen flessen, die gemakkelijk kunnen worden gerecycled. Ook zijn er steeds meer producten met een verpakking gemaakt van gerecyclede materialen.

Koop je producten lokaal

Het verzenden van producten zorgt voor veel afval. Denk aan al het verzendmateriaal dat nodig is om één product te verzenden: een doos, pakpapier, bon, verzendetiket, plakband, enzovoort. Dat omvat niet eens het transport van het pakket om zijn bestemming te bereiken! Winkelen bij plaatselijke winkels, vooral kleine bedrijven, is een manier om de uitstoot en middelen te verminderen die nodig zijn om goederen van ver te verzenden.

Probeer eens een natuurlijke deodorant

De gemiddelde deodorant zit boordevol aluminium en chemicaliën zoals parabenen en synthetische parfums; niet bepaald geweldig voor Moeder Natuur. Als je op zoek bent naar een groenere aanpak, probeer dan een natuurlijke deodorant.

Gebruik mascaraborsteltjes opnieuw

Heb je een lege tube mascara? Je kunt je oude borsteltjes gebruiken om je wenkbrauwen of wimperextensions te borstelen. Ook kun je de borsteltjes doneren aan Wands for Wildlife: een non-profit organisatie die de mascaraborsteltjes gebruikt om dieren schoon te maken.

Tekst: Aimée Kniese

beauty routine

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »