5x de meest voorkomende oorzaken van droog haar

Voelt je haar droog aan? En ziet het er dof uit? Dan is de kans groot dat je last hebt van droog haar. Hieronder delen we vijf van de meest voorkomende oorzaken van droog haar, zodat je weet wat bij jouw haar misschien de boosdoener is.

5x de meest voorkomende oorzaken van droog haar

  1. Overmatig gebruik van hittetools

Of je nu dol bent op je stijltang of nergens heen kunt zonder je haar te krullen, te veel warmte toepassen tijdens het stylen is een belangrijke factor bij droog, dof uitziend haar. Gebruik niet elke dag warmte op je haar. De hitte kan namelijk het natuurlijke vocht uit het haar verwijderen. Als warmte noodzakelijk is, bereid het haar dan voor met een hittebeschermend product.

2. Gebruik van de verkeerde haarverzorgingsproducten

Het gebruik van een haarverzorgingsproduct dat niet is samengesteld voor jouw specifieke haartype kan gevolgen hebben, zoals droogheid. Controleer bij het kiezen van een shampoo en conditioner altijd het etiket van het haarverzorgingsproduct voordat je het koopt. Vermijd producten met alcohol, die de natuurlijke oliën en het vocht van je haar kunnen verwijderen, en zoek naar producten die zijn samengesteld met voedende haarverzorgingsoliën zoals avocado-olie, arganolie of kokosolie.

3. Het overmatig wassen van je haar

Het handhaven van een goede haarhygiëne is belangrijk, maar als je je haar te vaak wast, kan het van zijn natuurlijke oliën worden ontdaan – dus minder wassen is key. Krullend haar kan gevoeliger zijn voor uitdroging, dus voor mensen met krullen is het voldoende om je haar een of twee keer per week te wassen. Gebruik een zachte, diepe conditioner om het haar er ook verzorgd uit te laten zien en aan te laten voelen. Dep je haar na het wassen – niet wrijven – droog. Dit helpt extra vochtverlies te voorkomen.

4. Overmatig gebruik van van haarkleur- en bleekmiddelen

Bijtende chemicaliën die vaak worden aangetroffen in haarkleurmiddelen en bleekmiddelen, kunnen de natuurlijke oliën die je haar nodig heeft om het er glanzend en gezond uit te laten zien opheffen. Als je je haar regelmatig kleurt, zoek dan naar milde shampoos en conditioners die speciaal zijn samengesteld voor gekleurd haar.

5. Omgevingsfactoren

Overmatige blootstelling aan de zon, extreme hitte, koude wind en lage luchtvochtigheid kunnen allemaal hun tol eisen. Verminder het risico op haarbeschadiging door op een stranddag een hoed over je haar te dragen of langdurige blootstelling aan de elementen te vermijden. Als je in zwembaden met chloor zwemt, bescherm je haar dan met een badmuts. Spoel je haar ook uit voordat je in het zwembad springt om te voorkomen dat je lokken al dat chloorwater opzuigen.

Tekst: Aimée Kniese

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »