5x tips voor een snellere haargroei

Droom je van ellenlange lokken? Lees dan snel verder. We geven je namelijk vijf tips waarmee je haargroei wordt gestimuleerd. En geloof ons, het is lang niet zo ingewikkeld als je denkt.

Waar we eerder schreven over de oorzaken van haaruitval, duiken we vandaag in het stukje haargroei. Er zijn namelijk een aantal dingen die jij kunt doen om je haar sneller te laten groeien. Pak je notitieblokje er maar bij, want deze tips wil je geheid opschrijven!

5x tips voor een snellere haargroei

Tip 1: borstel je haar niet te vaak. Kam na het douchen liever met je vingers door je haar heen om je haar te ontwarren. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kun je altijd een brede kam gebruiken. Je haar is erg breekbaar wanneer het nat is. Het breekt sneller af en dat is nu net niet de bedoeling!

Tip 2: wees lief voor je haar. En dit betekent: niet te veel gebruik maken van hitte tools zoals ene föhn, krul- of stijltang. Sla een verfbeurt over en gebruik verzorgende producten om je haar in top conditie te houden.

Tip 3: ga regelmatig naar de kapper. Dit klinkt misschien tegenstrijdig met het feit dat je je haar wilt laten groeien. Afknippen lijkt dan niet de juiste zet, maar niets is minder waar. Door de puntjes om de zes tot acht weken bij te laten knippen stimuleer je juist de haargroei.

Tip 4: wees voorzichtig met je haarelastiekjes. Hoe vervelend is het om een haarelastiek vast in je haar te hebben! Wanneer je ‘m er eindelijk uit kunt trekken zit hij omringd met jouw haren. Kies daarom voor een zachte scrunchie, zijden elastiek of afgeknipte panty om je haar optimaal te beschermen terwijl het vast zit.

Tip 5: slik extra vitaminen. Een reden waarom je haar niet groeit of zelfs uitvalt, kan een vitaminetekort zijn. Slik daarom extra vitaminen om de groei van je haren te stimuleren. Denk aan biotine, vitamine B12, vitamine D en Omega 3. Een gebalanceerd dieet kan ook helpen.

Tekst: Renée Prenger

vrouw die bezig is met haargroei stimuleren

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »