5x Zo blijft je krul beter zitten met een krultang

Herken je dat? Je bent een uur lang bezig je haar in de krul te krijgen en tegen de tijd dat je de deur uit bent is het alweer uitgezaktGeen zorgen! Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet waarmee jij de hele dag lang (of zelfs langer!) van je krullen kunt genieten.

#1: Droogshampoo

Ja, dat lees je goed: droogshampoo gebruik je niet alleen als wasbeurt zonder douche! Het laat je krullen beter zitten als een soort haarlak, zonder dat je haar hard wordt. Gouden tip: als je je haar omhoog houdt en naar beneden laat vallen terwijl je sprayt, creëer je ook nog eens meer volume, win-win!

#2: Afkoelen

Het is super belangrijk om iedere krul goed af te laten koelen. Zo blijven ze namelijk een stuk langer zitten. Je kunt speciale haarklemmen kopen waarmee je je krullen als het ware vastpint. Geen haarklemmen bij de hand? Laat dan je krul na het gebruik van de krultang in je hand vallen. Voorkom daarbij verbrande handen met een beschermend handschoentje. Laat je krul vervolgens een aantal seconden afkoelen voordat je deze loslaat.

#3: Gebruik de juiste krultang

Het draait niet alleen maar om het proces ná het krullen. Belangrijk is namelijk dat de krultang die je gebruikt aansluit op het type haar dat je hebt. Heb je lang haar? Gebruik dan een langere en dikkere krultang. Zo past jouw haar er goed omheen. Heb je dun haar? Kies dan voor een lage hittestand. Zo beschadigt je haar minder snel.

#4: Voorbereiding

De textuur in je haar perfectioneren is zowel na als voordat je je haar krult belangrijk om je krullen beter te laten zitten. Je kunt als voorbereiding een mousse in je haar aanbrengen. Dankzij de ingrediënten die een mousse bevat, wordt de hydratatie van je haar iets vermindert wat ervoor zorgt dat je haar stugger wordt en beter de krul vasthoudt. Vergeet geen heat-protector! Hierdoor beschadigt je haar minder snel. Gezonder haar betekent mooiere krullen.

#5: Niet wassen

Als je krullen normaal gesproken snel uitzakken, kun je proberen je haar eens niet direct na het wassen te krullen. Hoe langer je wacht, hoe stugger je haar wordt en hoe beter de krul vasthoudt. Vind je je haar te vet? Gebruik dan een goede droogshampoo (is dat even mooi meegenomen dat daardoor je krul ook beter blijft zitten!).

vrouw met krullen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »