7 fouten die je maakt bij het gebruiken van de krultang

Niets erger dan als je uren met de krultang in de weer bent geweest, je krullen binnen no time uitzakken of veranderen in one big frizzy mess. ARGH! Daarom hebben we een lijst met alle fouten bij gebruiken krultang opgesteld mét de oplossingen zodat je eindelijk met gorgeous krullen het nieuwe seizoen in kan.

7x de meest gemaakte fouten gebruiken krultang

Fout 1: je haar niet goed preppen
Goed geprept haar is key voor een mooie bos krullen die de hele dag mooi houdt. Het is de fundering van je coupe. Begin altijd met een hitte beschermend product en föhn dan je haar helemaal droog. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten.

Hierdoor zullen je krullen na het gebruik van de krultang beter blijven zitten en het voorkomt beschadiging. Een pre-curl styling product of een sterke mousse geeft extra controle en hold. Zakken krullen heel snel uit, spray je plukje haar dan eerst nog in met een beetje haarlak voordat je gaat krullen.

Fout 2: de verkeerde temperatuur 
Eén van de fouten gebruiken krultang is de temperatuur. Je haartype is bepalend voor het zetten van de juiste temperatuur. Belangrijk dus dat je een krultang hebt waarbij je temperatuur zelf kunt instellen. Voor fijn, broos en gekleurd haar houd je een temperatuur van onder de 90 graden aan om te voorkomen dat je haar verder beschadigt.

Verhit de pluk ook niet langer dan enkele seconden. Heb je al gekruld haar of is het heel dik, dan kun je de temperatuur hoger zetten (tussen de 90 en 150 graden) en je pluk wat langer in de tang houden. Begin relatief laag en kijk hoe je haar op de krultang reageert. Indien nodig kun je dan wat hoger gaan.

Fout 3: krullen in de verkeerde richting
Bepaal voordat je met het krullen begint eerst waar je je scheiding wilt hebben. Dit is belangrijk voor de krulrichting. Voor een natuurlijke look krul je de lokken rond je gezicht van je gezicht af. De rest kun je afwisselen. Daarnaast is hoe je je krultang vasthoudt ook bepalend voor het type krul die je uiteindelijk krijgt. Houd je hem verticaal, dan creëer je een lossere krul. Door de krultang horizontaal te houden krijg je een strakkere variant.

Fout 4: de krultang draaien
Clip je de onderkant van je haar vast in de krultang en draai je hem daarna omhoog? Niet meer doen! Dit creëert een veel te gestileerde krul en beschadigt de al fragiele uiteindes van je haar. Voor een natuurlijk effect doe je het andersom. Pak een pluk haar en draai de pluk om de tang. Je haar heel plat om de krultang wikkelen creëert een klassieke pijpenkrul. Krul het puntje niet mee, maar houdt deze gewoon vast (behalve als je een hele fijne krul zet). Houd vervolgens de krultang niet de hele tijd op dezelfde plek, maar beweeg hem een beetje heen en weer. Zo verdeel je de hitte beter over de hele pluk.Expert tip:
Twist je haar losjes tijdens het wikkelen om de krultang voor een prachtige Victoria’s Secret wave.

Fout 5: de klep dicht houden
Waarom er op veel krultangen een klep zit, is ons een raadsel. Niet voor niets gebruiken professionals liever een curling wand. Houd dus tijdens het krullen het klepje open, anders krijg je een lelijk randje in je haar. Of, schroef het klepje er gewoon af! Succes verzekerd.

Fout 6: een te grote krultang
Dat je verschillende maten krultangen nodig hebt voor verschillende type krullen is een fabeltje. Fact is dat één goede tang al volstaat. Ga voor een medium tot klein formaat in plaats van een grote. Wil je een lossere golf, dan pak je gewoon grovere plukken haar.

Fout 7: je haar niet laten afkoelen
Laat je net gekrulde haar altijd goed afkoelen voordat je er met je vingers of borstel doorheen gaat. Zo kan de krul beter fixeren en voorkom je dat het gaat pluizen. Clip je krul bij voorkeur even vast nadat je hem uit de krultang haalt voor extra hold. Even met je vingers door je haar nadat je krullen goed zijn afgekoeld geeft een messy curl. Door te borstelen krijg je een smooth wave. Spray je lokken hierna altijd goed in met een finishing spray. Een curling cream of spray wax geeft extra definitie, maar gebruik niet te veel anders zakt je krul juist sneller uit.

Pssttt… en na gebruik maak je ‘m zo weer schoon. Hier lees je hoe.

Tekst: Aimée Kniese

fouten bij gebruiken krultang

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »