90’s inspired hairstyles die je terug gaat zien

Net als de revival van 90’s fashion, keren ook de kapsels uit de jaren negentig terug. Als we TikTok mogen geloven, gaan we deze vijf 90’s inspired hairstyles zeker terug zien.

Revival van de 90’s inspired hairstyles

De transparante slip dress van Kate Moss, het matchende pakje van Cher uit Clueless, gilets, corsetten, cargo broeken: de 90’s was een decennia met verrassende mode. Sommige trends hebben we al voorbij zien komen (denk aan de bucket hat en de leren blazer) anderen omarmen we pas dit najaar. Net als in de mode, blikken we met ons kapsel terug op dit wilde jaargetijde.

90’s inspired hairstyles zijn een hit op TikTok

TikTok heeft jaren negentig met beide armen welkom geheten. Het hele medium staat vol met aesthetic video’s waarin piepjonge meiden de trends uit de jaren 90 naar het heden brengen. Met frisse kapsels tot gevolg die perfect zijn voor het najaar. Voor de één is dit nieuwe inspiratie, voor de ander is het nostalgie naar het verleden. Hoe je ook went of keert: deze 90’s inspired hairstyles zijn een absolute hit dit seizoen.

#1: Twee kleine vlechtjes aan de voorkant

Dit kapsel lijkt wel gemaakt te zijn voor het strand. Wij zien onszelf wel flaneren in een jurk en een mooie sandaal (zeker één van deze sandalen trends). Je pakt aan beide kanten één plukje waar je een klein vlechtje in maakt. Subtiel, makkelijk én volgens de laatste trends.

Meer lezen? We hebben hier al een flinke dosis inspiratiebeeld voor je verzameld.

#2: Dubbele space buns

Hallo festival look! De tweede look van deze 90’s inspired hairstyles is ideaal om mee te experimenteren. Voor een middag in het park of wanneer je weer eindelijk naar dat winterse festival mag. Je maakt eerst twee kleine staartjes aan beide kanten. Even toeperen en dan kun je er een klein knotje van maken.

#3: De haarklem

We schreven het al eerder: de haarklem maakt een comeback. En daar zijn we maar wat blij mee! De haarklem is het ideale haaraccessoire voor een dag op kantoor. Het houdt je haar uit je gezicht en je hebt stiekem een heel klassiek kapsel. Win-winsituatie dus.

#4: De 90’s paardenstaart

Heb je de tijd om een nieuw kapsel uit te proberen? Dan is deze hoge paardenstaart met zigzaggende pony hét kapsel voor jou. Perfect voor herfstwandelingen of een romantische date. Het vraagt wat oefening, maar dan heb je ook wat!

#5: Haarclipjes in overvloed

Keer je accessoire verzameling maar om, want voor één van de 90’s inspired hairstyles mag je alles uit de kast trekken. Vooral in trek zijn de haarclipjes in frisse pasteltinten. Deze schuif je aan de voorkant in je haar. Easy does it.

Kan je haar wel wat extra verzorging gebruiken? Kies dan voor een verzorgende olie zoals de arganolie van Milk_Shake. Geeft je haar ook die subtiele 90’s glans.

Milk_Shake – Arganolie €8.95

Tekst: Renée Prenger

90’s inspired hairstyles

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »