The Curly Girl Method: alles wat je wilt weten

The Curly Girl Methodje hebt er vast weleens van gehoord, want Pinterest en Instagram staan er bol van. Heb je golvend haar, krullen of kroeshaar en sta je open voor een nieuwe haarroutine die je mooie, gezonde en glanzende krullen belooft? Dan is deze krullenmethode misschien wel wat voor jou.

Zien hoe dit in de praktijk werkt? Beauty redactrice Renée Prenger testte het hier!

Wat is The Curly Girl Method?

The Curly Girl Method is het geesteskind van Loraine Massey, die het boek Curly Girl: The Handbook schreef. Het is een haarverzorgingsmethode die bedoeld is om vrouwen en mannen te helpen de ware textuur van hun haar te vinden en natuurlijke golven en krullen te maximaliseren. In feite traint het jezelf opnieuw in wat je haar echt nodig heeft en je haar om in de natuurlijke krulpatroon te vallen.

Voor wie is The Curly Girl Method?

Er is een sterke gemeenschap rond The Curly Girl Method. Zo zijn er Facebook-groepen die eraan gewijd zijn en talloze blogs over de levensstijl. Een snelle zoekopdracht op Pinterest naar de term ‘Curly Girl Method’ levert duizenden resultaten op. Zoals deze groepen bewijzen, is de methode goed voor iedereen die energie wil wijden aan het voor altijd veranderen van zijn of haar haargewoonten.

Deze methode is bovendien geschikt voor iedereen die zijn of haar krullende haar wilt ‘bevrijden’ en wil zien hoe hun krullen eruitzien als ze ze niet meer beschadigen met hitte tools, shampoos en specifieke haarverzorgingsingrediënten. In de meeste gevallen kunnen platte of zeer losse krullen voller en duidelijker worden.

Hoe kun je beginnen met The Curly Girl Method?

Het beste is om het boek te lezen, lid te worden van een Facebook-groep en rond te vragen hoe anderen de methode interpreteren. Vervolgens is het cruciaal om al het jargon te leren (termen als ‘haarporositeit’ en ‘krultype’). Daarna draait het allemaal om het leren van de do’s en don’ts van de methode.

Een aantal Curly Girl Method don’ts zijn:

  • Gebruik geen shampoo met sulfaten en siliconen;
  • Gebruik geen hitte tools;
  • Gebruik geen kam of borstel;
  • Gebruik geen producten die sulfaten bevatten;
  • Gebruik niets dat siliconen, alcohol of geur bevat.

Dit zijn Curly Girl Method do’s:

  • Gebruik conditioners en co-washes (dit zijn cleansing conditioners) met zachte reinigende ingrediënten zoals decyl polyglucose;
  • Gebruik producten met rijke verzachtende middelen zoals sheaboter en eiwitten zoals tarwe ;
  • Gebruik stylinggel met ingrediënten zoals PVP (deze zullen helpen om je krullen een veerkrachtig te maken en kroezen te temmen).

Tekst: Aimée Kniese

The Curly Girl Method

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »