Alles wat je moet weten over Dermaplaning

Dermaplaning, het is een van de populairste onderwerpen onder de beauty crowd. Huda Kattan, de ultieme beauty-influencer, plaatste er een vlog over die snel viral ging (de video is nu meer dan 4 miljoen keer bekeken) en de app voor het boeken van beauty, Treatwell zag een stijging van 621% in het boeken van afspraken in het jaar vóór de pandemie, met een populariteit die zal aanhouden nu schoonheidssalons weer open zijn. Maar wat is het eigenlijk? En wat zijn de voordelen? Dit is alles wat je moet weten over Dermaplaning.

De populaire beauty behandeling is eigenlijk ongelooflijk simpel en omvat het gebruik van een enkel mesje om haar en de dode huidcellen van het oppervlak van je huid te verwijderen. Met andere woorden, het is scheren – maar om je huid voor te bereiden op het gemakkelijker aanbrengen van make-up en een hele reeks andere voordelen.

Dermaplaning richt zich op ‘Peach Fuzz’ (de onzichtbare babyhaartjes die vaak op de wangen en rond de haarlijn verschijnen). Dit haar is technisch bekend als vellushaar en is duidelijk anders dan het donkere, dikke haar dat op ons hoofd, oksels en schaamstreek groeit.

Als je overtuigd bent van Dermaplaning, kun je de behandeling ondergaan bij een schoonheidssalon, maar je kunt het ook thuis zelf doen. Gebruik daarvoor dan een speciaal scheermesje.

Tekst: Aimée Kniese

Dermaplaning

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »