Je baard scheren? Zo voorkom je irritatie, scheerwondjes en geïrriteerde huid

Je gezicht is het eerste wat mensen opmerken wanneer je een kamer binnenkomt of over straat loopt. Een goede verzorging kan je als man veel zelfvertrouwen geven. Voor de meeste mannen begint een goede verzorging met een goed bijgehouden baard. Scheren is echter nog best lastig en de meeste mensen doen het op de verkeerde manier. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het goed scheren van je baard, om irritatie, scheerwondjes en een geïrriteerde huid te voorkomen.

Stap 1: Maak je baard nat

Door eerst te douchen of gewoon je gezicht nat te maken voordat je gaat scheren, voorkom je irritatie en branderigheid door scheermesjes.

Stap 2: Gebruik scheerschuim

Voor een gladgeschoren baard is een goede scheerschuim van groot belang. De scheerschuim zorgt ervoor dat je baard gemakkelijker te scheren is omdat het scheermes soepel en zonder irritatie langs de haren glijdt.

baard scheren
Depot 406 transparent shaving gel, €16,95 / Klik hier om te shoppen
Stap 3: Gebruik een scheermesje van goed kwaliteit

Als je goed wil scheren zonder scheerirritaties en scheeruitslag; overweeg dan om te investeren in een scheermesje van hoge kwaliteit. Botte scheermesjes kunnen de huid irriteren en blootstellen aan huiduitslag. Vergeet niet je scheermesjes vaak te verwisselen, want zelfs scheermesjes van de hoogste kwaliteit worden na een paar scheerbeurten bot.

Stap 4: Spoel je scheermesje regelmatig af

Spoel je scheermes af met warm water voordat je begint met scheren en na elke paar veegbewegingen.

Stap 5: Verzorg je huid na het scheren

Spoel je huid af met warm water na de scheerbeurt. Je kunt eventueel nog een cleanser gebruiken. Spoel ten slotte af met koud water en dep met een schone, gladde handdoek om te drogen.

Stap 6: Gebruik aftershave

Je huid verliest veel vocht tijdens het scheren, een goede aftershave helpt het gehydrateerd te houden.

baard scheren
Depot 407 restoring aftershave, €26,95 / Klik hier om te shoppen
Stap 7: Bewaar je scheermesjes op een goede manier

Laat je scheermesjes niet zomaar op de gootsteen liggen, maar bewaar ze bijvoorbeeld in een kastje. Zorg ervoor dat je je scheermes afspoelt nadat je klaar bent met scheren om scheerschuim, haren en oliën te verwijderen; goed schudden en vervolgens op een droge plaats bewaren. Veeg je mesjes niet af met een handdoek, want dan worden ze snel bot.

Tekst: Aimée Kniese

baard scheren

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »