Je baard verzorgen doe je zo

Een mooie volle baard: dat is toch wat iedere man wil? In dit artikel vertellen we hoe een baard verzorgen in zijn werk gaat. Je baard laten staan, is namelijk niet genoeg. Om huidirritatie en onhygiënische perikelen te voorkomen, is de juiste baardverzorging van belang.

In dit artikel geven we je een uitgebreid stappenplan over het verzorgen van je baard. Er bestaan namelijk heel veel producten die je baard er vol én gezond uit laten zien.

Baard verzorgen stap 1: wassen

Net als je lichaam en haren op je hoofd, is je baard ook aan een wasbeurt toe. Je baard kan namelijk aardig vies worden. Gebruik een speciale baard shampoo (zoals deze Clarifying Beard Shampoo van DEPOT) maximaal twee keer per week.

DEPOT Clarifying Beard Shampoo €19,95

Baard verzorgen stap 2: verzorgen met baardolie

Voor een glanzend gezichtshaar is een hydraterende olie van belang. De baardolie maakt de haartjes heerlijk zacht en zorgt er ook voor dat de haren minder snel afbreken. Je brengt de olie aan voordat je er met een kam doorheen gaat en dit mag iedere dag.

DEPOT Conditioning Beard Oil €22,95

Baard verzorgen stap 3: kammen, kammen, kammen

Kam je baard minstens één keer per dag door. Dit stimuleert namelijk de bloedcirculatie én de baardgroei. Ook verspreid je zo de natuurlijke oliën in je baard waardoor je gezichtshaar er direct beter uit ziet.

Baard verzorgen stap 4: blijven trimmen

Een verzorgde baard is een getrimde baard. Je gezichtshaar groeit hierdoor sneller waardoor je binnen no time een volle baard hebt. Daarnaast zie je er heel verzorgd uit wanneer je je haar hebt getrimd.

Baard verzorgen stap 5: aftershave

Aftershave ruikt niet alleen lekker, het is ook belangrijk voor een verzorgde baard. De poriën in je huid worden door deze verzorgende balsem weer gesloten, waardoor je minder kans hebt op huidirritatie. DEPOT heeft daarnaast ook een moisturizing After Shave balm die de herstellende werking van je huid versterkt. Hierdoor heb je minder last van irritatie door het scheren.

DEPOT after shave balm
DEPOT Moisturizing After Shave Balm €15,95

Meer lezen over mode, haar en verzorging voor mannen? Op onze speciale Men-pagina vind je alles wat je als man moet weten.

Tekst: Renée Prenger

Baard verzorgen doe je zo

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »