Balayage voor elk haartype

Balayage is één van de hipste kapsels van dit moment. Maar past het ook bij jouw haarkleur en structuur? Speciaal voor jou verzamelden we inspiratiebeelden van balayage voor elk haartype.

Kijken op eigen risico, want de kans is vrij groot dat je hierna direct een afspraak bij je kapper wilt boeken. Maar voordat we over gaan naar de jaloersmakende beelden, duiken we in het fenomeen balayage.

Wat is balayage?

Balayage is een manier om highlights in het haar aan te brengen zonder dat de haarstylist gebruik maakt van folie. De haarkleur wordt direct op je lokken aangebracht waardoor je haar een hele natuurlijke glow krijgt. Het is een natuurlijke blend waardoor je eerder het gevoel krijgt dat je net op zomervakantie bent geweest.

Het fijne aan deze verftechniek? Je kunt het zo subtiel en gedurfd maken als jij wilt. Daarnaast is dit kapsel super low maintenance. Wat betekent dat je niet snel terug hoeft naar de kapper om je uitgroei bij te werken. Dit scheelt geld én tijd.

Inspiratie: balayage voor elk haartype

Laat je inspireren. Sit back, relax and enjoy the balayage. We zetten de mooiste vormen van deze verftechniek op een rij voor verschillende haarkleuren én haarstructuren.

Pijpenkrullen

Ben je gezegend met een bos pijpenkrullen? Dan werkt balayage uitstekend bij jou. Aangezien jouw haar een gebruiksaanwijzing heeft (lees: the curly girl method) wil je het zo goed mogelijk verzorgen. En in dit geval betekent dat: niet te veel verven. Aangezien balayage zo natuurlijk eruit ziet, zet het jouw krullen nog meer in de spotlight. Door de subtiele highlights gaat alle aandacht uit naar jouw prachtige gezicht en maak je het haar ‘lichter’.

Extra lang haar

Hallo rapunzel! Met deze lange lokken kun je balayage gebruiken om je look op te lichten. Zo maak je het minder zwaar. Luchtig is het devies. Begin bijvoorbeeld met balayage rond je gezicht om alle focus daar naartoe te leiden.

Kort haar

Bang dat balayage alleen geschikt is voor dames met heel veel haar? Think again! Deze beelden bewijzen je namelijk het tegendeel. Balayage geeft je haar net dat beetje extra waardoor het haar opeens wat dikker lijkt.

Afro Hair

Alhoewel dit haar al prachtig is van zichzelf, kun je met balayage een interessante twist geven aan kroeshaar. Ook fijn: je hoeft niet de hele coupe te verven en uren in de kappersstoel te zitten. Ze natural hair eens in het zonnetje!

Stijl haar

Is je haar kaarsrecht? Dan heb je misschien alle stylingtools al uitgespeeld om je haar wat speelser te maken. Maar wist je dat je met kleur ook een heleboel kunt doen? Denk bijvoorbeeld aan balayage. Dit geeft extra dimensie aan je coupe waardoor het een stuk leuker is om naar te kijken. Ook wanneer je het niet in model hebt gebracht.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met balayage

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »