4x beauty hacks die je NIET moet volgen

We love beauty hacks. Daar hebben we nooit een geheim van gemaakt. We speuren (misschien iets te veel) op TikTok naar verfrissende ideeën om ons leven makkelijker mee te maken. Maar er zijn ook beauty hacks die je niet moet volgen…

Jup, niet alles wat je voorbij ziet komen op ‘t web is je tijd en energie waard. Shocker, I know! Daarom noteren wij hier vier beauty hacks die je niet moet volgen. Schrijf je mee?

#1 Haarlak als finishing spray

Haarlak is niet voor niets bedoeld voor je haren. De spuitbus zit vol synthetische stoffen die je absoluut niet op je gezicht wil hebben. Dus gebruik gewoon fixing spray om je make-up de hele dag mooi te houden. Please.

#2 Tandpasta tegen puistjes

Oké, eerlijk toegeven: we hebben het allemaal geprobeerd in onze puberjaren om wanhopig puistjes te verwijderen gewapend met een tube tandpasta. Maar laten we dit ‘trucje’ opzij schuiven. Wat je wél kunt doen? Pimple patches werken als the bomb.

#3 Bodylotion op je gezicht

Het is niet voor niets dat we speciale crèmes voor ons gezicht hebben. De huid op ons gezicht is immers een stuk dunner en vraagt veel meer aandacht dan de rest van ons lichaam. Dus smeer je bodylotion gewoon op je body en laat de skincare over op je gezicht.

#4 Baking soda in je skincare

Waar dit fabel vandaan komt weten we niet, maar we weten wel dat het absolute lulkoek is. Baking soda heeft een zuurtegraad van 8,1 (volgens AndC) en je huid kan maar een zuurtegraad handelen van 4,5 tot 6,5. Ons devies: blijf baking soda gewoon gebruiken in je baksels, maar NIET op je gezicht.

Zo, weet je ook weer wat je niet moet doen. Kun jij je weer focussen op wat je wél moet doen voor een stralende huid.

Tekst: Renée Prenger

beauty hacks volgen niet

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »