Zo gebruik je beauty olie op de goede manier

Bang dat beauty olie je huid vet maakt? Niet als je het op deze manieren aan je skincare routine toevoegt. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt als je olie wilt gebruiken voor je huid. Wel zo handig, vind je niet?

Er bestaan genoeg fabels bestaan over het gebruiken van olie als beauty product. Zo zou het de poriën verstoppen en zo onzuiverheden veroorzaken. Ook zou het niet geschikt zijn voor een vette huid, terwijl een vettere huid juist baat kan hebben bij een verzorgde olie. Wat er dan wel waar is over olie gebruiken voor je gezicht, haar en lichaam vertellen we je maar al te graag.

Niet iedere olie is geschikt voor ieder huidtype

Een inkoppertje, maar toch gaat dit vaak mis. Ieder huidtype heeft namelijk baat bij een andere verzorgende olie. Heb je een droge huid? Kies dan voor een voedende olie zoals avocado-olie. Wanneer je een wat vettere huid hebt en regelmatig last hebt van lichte onzuiverheden, kun je het beste kiezen voor tea tree olie. Deze olie werkt ontstekingsremmend. Wil je een lichte olie gebruiken? Kies dan voor rozenbottel-olie. Deze lichtere olie vult fijne lijntjes op en zorgt voor een gehydrateerde huid.

Wist je dat hyaluronzuur ook een waardevolle toevoeging is aan je skincare routine? In dit artikel hebben we alle voordelen van hyaluronzuur op een rij gezet.

Sommige oliën kun je beter niet overdag gebruiken

Goed om te weten: sommige oliën zijn alleen geschikt om voor het slapen gaan op je gezicht te smeren. Dit zijn de zwaardere en extreem voedende oliën. Wanneer je deze onder je make-up draagt zorgt het ervoor dat je zorgvuldige aangebrachte concealer en bronzer zo van je gezicht afglijdt. Geen setting spray die daar tegenop kan. Wees ook extra voorzichtig met citroen- en grapefruit-olie. Deze reageren slecht op licht, dus kun je beter in de avond gebruiken.

Lichaamsolie kun je niet voor je gezicht gebruiken

Huid is huid, toch? Maar toch kun je beter lichaamsolie niet op je gezicht smeren. De oliën voor je lichaam zijn namelijk een stuk rijker en zwaarder dan die voor je gezicht. Aangezien de huid op je gezicht een stuk dunner is kan die heerlijke body olie voor verstopte poriën zorgen. Iets wat juist niet de bedoeling is. Ook de parfum in lichaamsolie kan de huid in je gezicht irriteren. Mee oppassen dus! Wij raden je aan om de olie gewoon te gebruiken waarvoor het gemaakt is.

Olie in je haar? Kies voor specifieke oliën

Olie in je haar gebruiken kan pluizige lokken voorkomen en je haar echt voeden. Mits je de juiste olie gebruikt. Want je raadt het al: niet iedere olie is geschikt om in je haar te gebruiken. Olie kan je haar dan juist vet maken en verzwaren. Over het algemeen kun je castor olie en amandelolie zorgeloos in je haar smeren. Wanneer je gezegd bent met een dikke haarbos, kun je zelfs arganolie gebruiken.

Smeer in mate

Beauty olie is fijn voor je gezicht, lichaam en haar, maar gebruik het wel in mate. Twee á drie druppels zijn voor je gezicht al voldoende. Voor zachte en glanzende lokken kun je het beste twee tot vier druppels olie in je haar gebruiken. Nog een handige tip van de redactie: breng haarolie aan bij de puntjes en nooit bij de haaraanzet. Want je hoofdhuid maakt al olie aan van zichzelf.

Wist je dat je olie ook kunt gebruiken bij huidirritatie na het scheren, of om een verbrande huid te kalmeren? Je kunt olie ook op je nagelriemen smeren om je nagels te versterken. Ben je al overtuigd om olie als beauty product te gebruiken?

Tekst: Renée Prenger

beauty olie goed gebruiken

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »