Wil je binnenkort gelnagels laten zetten? Lees dan snel verder. We vertellen je namelijk alles wat je moet weten voordat je bij je favoriete nagelsalon naar binnen wandelt.
Gelnagels: de beauty term vliegt je om de oren, maar wat ze nu precies zijn en wat het allemaal met zich mee brengt? Dat is voor jou nog één groot raadsel. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres, want we vertellen je van A tot Z hoe gelnagels laten zetten eruit ziet.
Gelnagels laten zetten: in een notendop
Een gelnagel is eigenlijk een extra laagje van gel op je eigen nagel. Het wordt zorgvuldig aangebracht door de nagelstyliste en vervolgens in de gewenste shape gevormd. Dit kan dus een andere vorm dan je eigen nagel zijn. Veel dames kiezen voor een langere nagel die eindigt in een punt of in een rechte lijn. Welke vorm jij ook mooi vindt: de meeste stylistes kunnen die voor jou voor elkaar krijgen.
De gelnagel beweegt gewoon met je normale nagel mee, dus je zult er absoluut geen belemmeringen door voelen omdat je hem niet kunt kwijtraken. Iets wat bij een zelf aangebrachte nep-nagel wél kan en dat is daarom ook één van de grootste ergernissen voor veel vrouwen.
Bepaal zelf hoe ‘hard’ je gelnagels worden
Wanneer jij gelnagels gaat laten zetten, kun je zelf kiezen hoe flexibel of hard de lak wordt. Hoe flexibeler, hoe beter deze meebeweegt. Wanneer je kiest voor hele harde gelnagels, wordt de kans wel groter dat deze beschadigen. Elke nagel heeft zijn voordelen en nadelen, dus!
Is gelnagels laten zetten slecht voor je nagels?
Een goede vraag, waar je natuurlijk graag antwoord op wilt hebben voordat je een afspraak maakt bij de nagelstyliste. Doordat de lak niet in contact komt met je eigen nagels, is het niet slecht voor je huid. Vaak groeien je nagels juíst sneller omdat ze minder snel beschadigd raken.
Je bent niet de eerste die zich afvraagt of je tussen de eerste en tweede set gelnagels even moet ‘pauzeren’ om je nagels wat te laten luchten. Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Over het algemeen is het juist beter om je nagels te laten bijwerken in plaats van om de tijd een nieuwe set te maken. Wanneer gel nagels er worden afgehaald, wordt er namelijk overmatig gevijld. Iets wat heel slecht is voor de nagel. Wanneer je je gelnagels laat opfrissen, wordt er niet gevijld, maar alleen bijgevuld.
Gelnagels: wanneer moet je ze laten opvullen?
In de meeste gevallen gebeurt het opvullen van je gelnagels tussen de drie tot vier weken. Vaak afhankelijk van de vorm (hoe groter, hoe minder praktisch ze zijn) en wat voor een werk je doet. Wanneer je de hele dag in de tuin zit te werken of zit te tikken op je laptop, zullen ze eerder toe zijn aan vernieuwing. Kies dan ook voor een vorm en kleur die je niet snel zat bent, want voor je het weet, zit je er een maand aan vast.
Psst… meer lezen over nagels? Dit zijn dé vijf nagel trends van 2021
Tekst: Renée Prenger