Alle beauty trends van lente/zomer 2022 op een rij

Ook zo’n zin in het nieuwe seizoen? Vandaag vertellen we je alles over de beauty trends van lente/zomer 2022. Bereid je maar alvast voor op opvallende ogen, indrukwekkende kleuren feestelijke looks.

Wat kun je verwachten van het nieuwe seizoen? Na het zogeheten Skinmalism van 2021, gaan we in 2022 echt uitpakken. De reden? We zijn na deze periode vol corona toe aan iets leuks. En de manier hoe we dat voor elkaar boksen is met uitdagende make-up.

En het fijne is: je kunt hier eindeloos op oefenen terwijl je nu nog in quarantaine zit. De nieuwe make-up trends van 2022 zijn avontuurlijk en een beetje gek. We hebben gekeken naar de meest gezochte beauty trends op Pinterest om ons alvast voor te bereiden op de lente en zomer. Zit je er al klaar voor? We hebben ze hier voor je op een rij gezet.

#1 Glossy lips

Like it or not: de lipgloss vindt deze lente en zomer zijn weg terug in ons make-up kastje. Mede geïnspireerd op de Y2K modetrend, domineren de zero’s wederom in beautyland. Wij zijn vooral fan van de pas net uitgebrachte lip oil van Gisou.

#2 Dubbelop

Geen gedoe meer met dunne lijstjes, want als het aan de grote modehuizen ligt, mag je aan de bak met de eyeliner. Je zet geen één, maar twee dramatische wings. Eén op het ooglid en één aan de onderkant van het oog. Het vergt wat oefening, maar je krijgt hier wel een hele open blik van.

#3 In één knalkleur

De uitdagende beauty trends houden hier niet op. We dragen deze lente en zomer oogschaduw in één knallende kleur. Je hoeft niet alles zorgvuldig te faden, want het mag gewoon zo op het ooglid worden neergekalkt. Wel zo makkelijk. Je hoeft hier niet eens voor te oefenen…

#4 Puur natuur

Niet alleen de natuurlijke beauty look is aan de hand – ideaal voor de luiaards onder ons. Ook de natuurlijke beauty producten maken een opmars dit voorjaar. We zijn steeds meer bezig met duurzaamheid en dat zien we ook terug in de beauty trends van 2022. Controleer de ingrediënten en gebruik minder plastic verpakkingen. Jij blij, milieu blij én je huid blij!

#5 Blush á la TikTok

TikTok is een walhalla voor beauty liefhebbers. De hacks vliegen je om de oren en je wordt geïnspireerd om ‘that girl’ te worden. Op dit moment is een glowy blush erg populair. Breng een vloeibare blush aan op de appeltjes van je wangen. Het liefst met een vochtige beauty blender (met een primer) voor een dewy effect. Alsof je net uit de zon komt!

Met deze beauty trends van lente/zomer 2022 ben jij klaar voor het nieuwe seizoen. Zeker als je ook mee gaat met de Peach beauty trend.

Tekst Renée Prenger

vrouw met beauty trends 2022

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »