Bh kopen? Hier moet je op letten

Wil je een nieuwe bh kopen? Neem dan eerst dit lijstje door voordat je op lingerie-jacht gaat. We kiezen nog vaak een bh die eigenlijk helemaal niet bij de vorm van onze boezem past.

Het kiezen van een nieuwe bh is niet voor iedereen even makkelijk. Je hebt namelijk niet alleen te maken met verschillende cupmaten, ook de vorm van borsten verschilt per vrouw. Maar wij zouden The Chair niet zijn als we je niet zouden helpen. We delen vandaag daarom drie handige tips & tricks die je goed kunt gebruiken bij je zoektocht naar prachtige lingerie.

Stap 1: weet je cupmaat

Wil je een nieuwe bh kopen? Dan is het weten van je cupmaat een absolute must. Laat je borsten een keer opmeten bij een professionele lingeriezaak. Zo weet je echt dat de lingerie die je aanschaft perfect past. Veel vrouwen lopen onbewust rond in te grote of te kleine bh’s, terwijl dit eigenlijk best makkelijk op te lossen is.

Stap 2: laat je regelmatig opmeten

Net als onze kledingmaat, kan je cupmaat fluctueren. Wanneer je veel bent afgevallen bijvoorbeeld kan het voorkomen dat je kleinere borsten hebt gekregen. Misschien merk je dat wel aan de bh’s die je nu draagt. Geen gek idee om je cupmaat één of twee keer per jaar op te meten. Ze zeggen toch niet voor niets: meten is weten?

Stap 3: weet welke bh past bij de vorm van je borsten

Draag je altijd een T-shirt bh zonder dat je daar ooit over na hebt gedacht? Tijd om daar verandering in te brengen! Want de vorm van je borsten bepaalt ook welke bh daar het beste bij past. We onderscheiden zes vormen borsten met elk lingerie die de sterke punten van je boezem alleen maar benadrukken.

#1 Je borsten staan dicht bij elkaar. Kies voor een bh met een laag middenstukje. Dit voorkomt dat de beugel van je bh zo vervelend in je borstpartij prikt. Voor een comfortabele pasvorm kun je kiezen voor een naadloze bh zonder beugel.

#2 Je hebt ongelijke borsten. Geen borstpartij is hetzelfde. Het is daarom ook helemaal niet gek dat je ene borst groter is dan de ander. Een voorgevormde bh trekt je boezem wat meer naar elkaar toe.

#3 Je hebt grote borsten. Ben je gezegend met een flinke borstpartij? Dan heb je een bh nodig die jou voldoende steun geeft. Een beugelbh bijvoorbeeld. Omdat je al zulke mooie borsten hebt, kun je het beste kiezen voor een bh zonder extra padding. Dit maakt je boezem optisch groter en dat heb je helemaal niet nodig!

#4 Je hebt kleine borsten. Ben je gezegend met een kleinere boezem? Dan staan bralettes en kanten bh’s prachtig bij jou. Wil je ze optisch toch wat groter doen lijken? Dan is een bh met padding geen gekke investering.

#5 Je hebt volle borsten met minder volume aan de bovenkant. Hallo volle cup! Wil je toch wat meer volume aan de bovenkant? Kies dan voor een chique balconnet bh die je met de kanten details je decolleté een spannende twist geeft.

#6 Je borsten staan ver van elkaar. Een T-shirt bh duwt je borstpartij dichter naar elkaar toe. Hierdoor lijkt je decolleté ook groter. Wil je het optimale effect? Kies dan voor een push up bh met extra padding.

Met deze tips op zak gaat het bh kopen je in de toekomst een stuk makkelijker af. Kun je je weer heel vrouwelijk en sexy voelen in een nieuwe lingerie set die perfect past bij jouw borstpartij. Over je zelfverzekerd voelen gesproken; dit is waarom je een kostuum wilt dragen dit voorjaar.

Tekst: Renée Prenger

Bh kopen? Hier moet je op letten

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »