BIAB nagels: dé nieuwste nageltrend?

vrouw met bieb nagels

BIAB nagels: een veel gevraagde manicure op dit moment. Maar wat is het en waarom is het zo ongekend populair? We vertellen het je in dit artikel.

BIAB-watte?

Ja, we snappen je gedachte. Wij moesten ook even twee keer kijken voordat we het begrepen. BIAB staat voor: Builder In A Bottle. Oftewel: een middel om je nagels mee te kunnen versterken. Je kunt het zien als een flexibele en tegelijk verstevigende gel die afweerbaar is. Doordat de gel je nagels versterkt hebben deze de kans om te gaan groeien. Ideaal wanneer je gezondere én langere nagels wil. De lak is dikker dan gel-lak en dunner dan acrylnagels.

Waarom wil je BIAB nagels?

Je wil investeren in een BIAB manicure omdat:

  • je nagels langer kunnen groeien
  • je nagels minder snel afbreken
  • je voor een makkelijke en afweerbare lak wil gaan
  • je voor een minimalistische nagellak wil kiezen

BIAB nagels zijn extra geschikt voor dames met poreuze nagels die te pas en te onpas afbreken – altijd op een moment dat het niet uitkomt. Breng daar verandering in door te investeren in dit type manicure. We schrijven niet voor niets investering, want deze manicure heeft nogal een prijskaartje. Het is in ieder geval duurder dan het laten zetten van gel nagels.

Hoe lang blijven BIAB nagels zitten?

Wel drie tot vier weken. Ben je het eerder zat? Dan kun je het eenvoudig zelf verwijderen met aceton. Twijfel je of je het wel goed aanpakt? Laat het dan doen door de professional in de salon. Die weet immers alles over BIAB nagels. [hier lees je meer over het verwijderen van gel nagels]

Leuk hè deze nieuwe nageltrend? Maar let wel: het is geen wondermiddel. Wanneer je nagels in extreem slechte conditie zijn, kan BIAB ze niet in één keer fiksen. Daar moet wel een traject aan vooraf gaan.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Libelle

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles