Zo bereid je je voor op een bikini wax

We snappen dat je voorbereid wilt zijn voor een bikini wax. Je hoort horror verhaal na horror verhaal en je wilt ervoor zorgen dat je voor zo min mogelijk ongemakken komt te staan. Wij geven je vandaag 7 tips om je voor te bereiden.

Het gezegde luid niet voor niets: voorbereiding is het halve werk. Al is het alleen maar om je gerust te stellen dat je geen zorgen hoeft te maken over de bikini wax. Met deze zeven tips ga je (hopelijk) met een gerust hart naar je afspraak om de hele zomer zorgeloos te kunnen genieten.

Tip 1: laat het schaamhaar groeien

We gaan er niet omheen te draaien: je schaamhaar moet lang genoeg zijn om te waxen. Plan je afspraak dus van tevoren in met alle zon-dagen op het strand in je achterhoofd. Vaak is het laten staan van je schaamhaar voor twee weken voldoende.

Tip 2: goed plannen

Bij het plannen van een bikini wax is het belangrijk om rekening te houden met je ongesteldheid. Het is niet alleen hygiënischer om het op een ander moment te doen, de huid rondom je vagina is tijdens je ongesteldheid ook gevoeliger. Mocht het echt niet mogelijk zijn om, om je period heen te plannen, dan kan de afspraak wel gewoon door gaan.

Tip 3: hygiëne staat voorop

Voordat je naar de afspraak gaat, is het geen slecht idee om even lekker te douchen. Mocht dat niet mogelijk zijn in je planning kun je speciale doekjes gebruiken om je vulva op te frissen.

Tip 4: scrub van tevoren

Net als bij het scheren van je bikinilijn, is het bij een bikini wax een goed idee om van tevoren even te scrubben. Hier wordt de huid soepeler van en voorkomt ingegroeide haren na afloop. Dit kan al zo’n twee dagen voor je afspraak.

Tip 5: kies welke vorm je wilt

  • Normale bikini wax: alle haren rond het randje van je bikini broekje worden weggehaald
  • Brazilian wax: bijna alle haren van voor naar achteren worden weggehaald met een kleine driehoek aan de voorkant
  • Hollywood wax: alle haren worden van voor naar achteren weggehaald
  • French wax: bijna alle haren worden weggehaald, maar het haar op de schaamlippen en tussen de billen wordt niet aangeraakt.

Tip 6: kies voor een comfortabele outfit voor erna

Zoals je wel kunt begrijpen, zul je daarna iets luchtigs aan willen trekken. Kies voor ondergoed zonder kant of naden en draag er een luchtige rok of jurk overheen. Ademende kleding is key.

Tip 7: bang voor de pijn? Slik dan een pijnstiller

Ben je erg gespannen voor de pijn? Slik dan een paracetamol of ibuprofen voor je afspraak. Zo valt de pijn na de afspraak toch mee.

Tekst: Renée Prenger

bikini wax

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »