Je haar blonderen? Doe dit NIET!

Je haar blonderen is niet hetzelfde als je haar bleken. Punt. Doe je deze stappen NIET? Dan is blonderen helemaal niet zo schadelijk als je nu denkt.

Het woord blonderen roept angst bij ons op. We zien horrorscenario’s waar het haar afbreekt al voor ons. In onze nachtmerries blijven we over met een extreem korte coupe omdat ons haar als bosjes van ons hoofd valt. Genoeg gedramatiseerd, want je haar blonderen hoeft niet altijd af te lopen in haarbeschadiging.

Waar we hele boekstukken kunnen schrijven over de kunst van donker naar licht gaan, is het misschien verstandiger om te vertellen wat je vooral niet moet doen. Wanneer je deze stappen overslaat is de kans dat ’t lukt een stuk groter. Zit je er klaar voor?

Blonderen: de 6 geboden

#1: het zelf willen doen. We snappen heus dat je veel geld bespaart wanneer je thuis aan de slag gaat met een blondeer-kit. Maar we raden het je écht af. Ga alsjeblieft naar een professional. Deze heeft de beste producten in huis (bijvoorbeeld deze speciale blondeer-lijn van Matrix) en weet precies of jouw haar in de juiste gezondheid verkeerd om een tandje lichter te gaan.

#2: werken met citroen. Alhoewel je misschien zou denken dat citroensap veiliger is dan de chemische producten bij de kapper, is daar niets van waar. Ook van de zuren in citroen wordt je haar broos en kan het gemakkelijker afbreken. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Meer lezen over de effecten van citroen in je haar? In dit artikel vind je al onze tips & tricks.

#3: het niet goed verzorgen. Zeker wanneer je net je haar hebt geblondeerd is het extreem belangrijk om ’t goed te verzorgen. Doe je dit niet? Dan ga je dat zeker merken aan de gezondheid van je haar. Zorg dus dat je haarproducten gebruikt met moisturizer, proteïne en keratine zodat je lokken zich weer kunnen herstellen.

#4: de verf raakt je hoofdhuid aan. Je voelt de bui al hangen. De chemicaliën in de verf zijn helemaal niet goed voor je huid. Laat staan wanneer je al last hebt van een geïrriteerde hoofdhuid. Pas daarom extra goed op met de verf.

#5: je doet blondeert te snel achter elkaar. Ook al volg je alle andere tips gehoorzaam op, is het absoluut een slecht idee om te vaak in de kappersstoel plaats te nemen. Laat er minstens zes tot acht weken tussen zitten voordat je gaat voor een volgende ronde.

#6: niet eerlijk zijn tegen je kapper. Je kapper bepaalt of je haar geschikt is om te blonderen. Wanneer jij liegt over het feit dat jij je haar misschien iets te vaak hebt geverfd in het verleden, kan dit vervelende gevolgen hebben. Ze zeggen niet voor niets: eerlijkheid duurt ’t langst.

Tekst: Renée Prenger

blonderen haar vrouw

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »