Boerenkool is goed voor je haar!

boerenkool op een roze achtergrond

Lang leve de Hollandse pot! Boerenkool blijkt niet alleen goed zijn voor je gezondheid, maar ook je lokken worden blij van deze Nederlandse groente. Wat de voordelen precies zijn, ontdek je hier.

Kale (in het Nederlands gewoon boerenkool) maakt een opmars over de gehele globe. Waar we als Nederlanders al eeuwen lang genieten van een ouderwetse stamppot, wordt het aan de overkant van de oceaan voornamelijk gegeten als gezonde salade. Maar nu komen we erachter dat deze bladgroente ook goed is voor je haar.

Lang leve boerenkool!

Haarguru’s spreken vol lof over de Hollandse boerenkool, want vooral het extract ervan blijkt hét recept te zijn voor glanzende lokken. Boerenkool versterkt en hydrateert het haar en geeft celvernieuwing een enorme boost (hallo snelle haargroei!).

Ook fijn: je kunt het extract gewoon dagelijks toevoegen aan je haarroutine. Behalve als je een haarmasker hebt gekocht met dit ingrediënt. Dan is één keer in de week gebruiken meer dan voldoende.

Boerenkool: goed voor elk haartype

Kale is misschien wel één van de meest veelzijdige ingrediënten voor je haarroutine. Elk haartype kan namelijk profiteren van de helende eigenschappen van het extract. Heb je last van een geïrriteerde hoofdhuid? Dan is boerenkool echt een musthave. Het kalmeert je hoofdhuid en vermindert klachten als roos.

Door de hydraterende werking, is het oer-Hollandse ingrediënt ook goed voor dames en heren met beschadigd of droog haar. Het maakt namelijk korte metten met pluis, waardoor je haar binnen no time glanst als nooit tevoren. Klinkt niet verkeerd, hè?

Wil je boerenkool liever op je bord in plaats van je haar? Samen met deze 8 superfoods, zorgt ook voldoende kale in je dieet voor gezondere en stevige lokken. Is de Hollandse stamppot toch nog ergens goed voor! Wij weten wel wat jij binnenkort gaat koken voor jezelf en je gasten…

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles