Brillentrends 2021: dit zijn ze

Brillentrends 2021: van duurzame monturen tot aan oversized kijkers: The Chair verzamelde de brillentrends van het moment. Benieuwd welke brillen het helemaal gaan maken deze lente en zomer? Lees dan snel verder.

Naast noodzakelijk voor goed zicht, is het dragen van een bril ook steeds meer een modieus statement. Als brillendrager heb je immers iedere dag je bril op en dan mag hij er ook best stijlvol uit zien. We tippen daarom de brillentrends van 2021. Ben je helemaal bij de tijd.

Trend #1 Duurzame kijkers

In de modewereld wint duurzame mode terrein. Goed nieuws voor het milieu: duurzame brillen zijn helemaal ‘je van het’ dit jaar. Bij The Chair zijn we vooral fan van de duurzame brillen van polette. De glazen van deze kijkers zijn gemaakt van plantenzaden en de speciale eco-acetaat collectie is na 150 dagen voor 60% afbreekbaar! Dat zijn nog eens brillen waar wij (en het milieu) blij van worden. Het brillenmerk zet zich in om van concept tot product zo min mogelijk afval te produceren en zoveel eigen middelen te hergebruiken. Restanten, defecte en vervormde materialen worden dan ook gerecycled tot een nieuwe bril. Dat is nog niet alles, want tegen het einde van 2021 zal de gehele collectie bestaan uit duurzame materialen. Wij zijn fan, jij ook?

Trend #2 Maatje XXL

De oversized trend zet zich ook voort in brillenland. Naast de oversized pakken en de oversized jeans, zien we in 2021 ook massaal de oversized brillen voorbij komen. Ze hebben een hoog glamorous gehalte, omdat zoveel celebrities deze kijkers op hun neus zetten. Op de catwalk zagen we de XXL brillen in vierkante maar ook in ronde vormen. Je kunt hier dus mee variëren, zolang ze maar overdreven groot zijn.

Trend #3 Bonte kleuren

We beginnen het jaar met volle moed en vrolijke kleuren. Ook als het aan de brillentrends ligt. Het montuur mag in 2021 namelijk een kleurtje krijgen. We zijn vooral dol op de smaakvolle groene variant van polette, maar ook het paarse montuur heeft een plek in onze hart veroverd. Voor welke kleur ga jij dit jaar?

Trend #4 Cat-eye

Het cat-eye model uit de jaren ’80 dragen we in 2021 vrolijk door. Al worden deze brillentrends wel in een modern jasje gehesen. Op de catwalk zagen we dit brillenmontuur in maatje Ieniemienie, maar ook lekker groot. Het is dus maar net waar je zelf blij van wordt.

Trend #5 Witte monturen

Naast de vrolijke kleuren, is een wit montuur één van de brillentrends van 2021. Lekker zomers en minimalistisch. Ideaal voor dames die iets nieuws willen uitproberen, maar niet dol zijn op kleuren.

Tekst: Renée Prenger

Brillentrends 2021

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »