Dit bruidskapsel past bij jouw trouwjurk

De grote dag komt eraan en nu je jouw trouwjurk hebt uitgekozen, is het tijd voor een bijpassend bruidskapsel. Maar hoe weet je nu welk bruidskapsel past bij jouw witte japon? Wij helpen je graag een eindje op weg. Je moet immers al zoveel lastige keuzes maken voor je bruiloft.

Hoe je je haar gaat dragen is bijna net zo belangrijk als het kiezen van de trouwjurk. Het plaatje moet immers van top tot teen kloppen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Om je te helpen, tippen we je welk bruidskapsel goed past bij jouw trouwjurk. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Minimalistisch

Met een eenvoudige en klassieke trouwjurk kun je helemaal uitpakken met je bruidskapsel. De jurk is namelijk al rustig van zichzelf, waardoor een uitbundig kapsel zorgt voor een fijne balans. Je kunt dus helemaal los gaan met de krultangen en volumespray, want more is more bij deze jurk. Heb je je altijd al een prinses willen voelen? Kies dan voor een koninklijke tiara om je bruidslook mee af te maken. Hallo sprookjesachtige bruiloft!

Boho

Een Boho trouwjurk zit vaak wat losser en is deels opengewerkt. Je haar mag daarom ook best een ‘hippie gevoel’ hebben. Denk aan een bruidskapsel met losse krullen, een vlecht en een bloemenkrans. Die kan natuurlijk niet ontbreken. Het haar is – net als het thema van de bruiloft – lekker nonchalant. Het kapsel hoeft er niet gelikt uit te zien. We zouden haast zeggen: hoe wilder hoe beter.

Vol toeters en bellen

De één is dol op een minimalistische trouwjurk, de ander wordt gelukkig van een jurk met kant, glitters, strikjes en geborduurde details. Maar deze trouwjurk vol toeters en bellen vraagt wel om een eenvoudiger bruidskapsel. De complete look moet immers in balans zijn, weet je nog? Kies voor een simpele updo of een slag in het haar. Pas op met vlechten en haaraccessoires, want dan kan je bruidslook rommelig eruit gaan zien.

Strapless

Heb jij een strapless trouwjurk uitgekozen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Met een strapless jurk kun je namelijk voor elk bruidskapsel kiezen dat je wilt. Of je je haar graag wilt opsteken of losjes over je schouders laat hangen is helemaal aan jou. Wel zo makkelijk.

Open rug

Een trouwjurk met open rug is helemaal ‘je van het’ dit moment. Deze jurk is immers heel sexy en klassiek tegelijk. Het is dan ook zonde wanneer je lokken over dit mooie detail van de jurk heen hangen. Steek je haar daarom op. Voor een extra accent draag je bijpassende haarclips of bloemen in je haar. Simpel én prachtig.

Retro

Ademt jouw bruiloft retro? Dan is jouw trouwjurk vast vintage! Om ervoor te zorgen dat je bruidslook geen verkleedpartijtje lijkt, kies je voor een hedendaags kapsel. Zo voorkom je dat het te-retro wordt, want je weet: te is nooit goed.

Tekst: Renée Prenger

bruidskapsel bij trouwjurk

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »