5x een bruiloft outfit [op dress code]

dame in een bruiloft outfit

Help! Er staan de komende maanden weer bruiloften op de planning. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat voor een bruiloft outfit trek je aan? En hoe zit het ook alweer met die dress codes? We vertellen het je graag.

Of je het nu wil of niet: dress codes zijn een belangrijk onderdeel van een bruiloft. Je wil niet buiten de boot vallen, maar toch een outfit aantrekken waar je je gelukkig in voelt. The Chair verzamelt dan ook de mooiste bruiloft outfits per dress code. Oh en wil je ook weten welk kapsel erbij past? Lees dan dit artikel.

Dág bruiloft outfit stress!

De ceremoniemeester heeft niet voor niets een dress code in de uitnodiging gezet. Het bruidspaar wil dat iedereen zich daar aan houdt, maar dat is niet altijd even makkelijk als je niet precies weet wat de dress codes nu precies inhouden. We duiken er meteen in!

Black Tie: chic, chiquer, chicst

Black Tie is de meest formele van het stel. Dit betekent voor een vrouw bedekte jurken met een lange lengte en hakken. Een dress code die bij weinig bruiloften (behalve van de Royals dan) aan de hand zullen zijn.

Formal: erg netjes

Dan heb je nog formal en semi-formal. Dit betekent ook: ga in ’t lang. Waar er bij semi-formal nog een speels element mag toegevoegd worden. Voor het gemak hebben we deze in één outfit samengevoegd.

Festive: laat het feest maar beginnen

Bij de dress code festive draait het om feest! De jurken mogen zwieren, een gezellig printje hebben of gewoon lekker uitbundig zijn. Let wel op de kleuren die je geliefde bruidspaar wensen, want dat kan wel eens verschillen.

Casual: gewoon makkelijk

Dit is de meest makkelijke dress code als je het ons vraagt. Bijna alles is goed. Kies voor een zwierig jurkje of ga voor een fijne jumpsuit. Je mag er zelfs muiltjes of platte sandalen onder dragen.

Tropical: lekker zomers

Heb je een bruiloft op het strand? Trek dan een tropisch printje uit de kast. Het mag korter, wijd vallen en vooral lekker bewegen. Het ultieme zomergevoel in één bruiloft outfit.

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles