Bushy brows: zó creëer je ze zelf

Altijd al gedroomd van die mooie volumineuze, Insta-worthy wenkbrauwen? Look no further! Wij hebben een paar stappen voor je op een rijtje gezet waarmee jij de bushy-brows kan creëren waarvan je altijd al gedroomd hebt!

Stap 1: Kammen

First things first, om te kunnen weten welke richting je op moet met je potlood is het allereerst van belang je haartjes in de gewenste richting te kammen. Voor een bushy look kam je deze voornamelijk omhoog. Met het kammen kun je gelijk alvast bepalen welke shape je je brows wil geven. Zo hoef je ze bij de volgende stap eigenlijk alleen nog maar in te kleuren.

Stap 2: Met de richting mee tekenen

Nu is het tijd om wat body in je brows te brengen. Met een dun wenkbrauwpotlood kun je moeiteloos “extra haartjes” tekenen, waarmee je meer volume in je wenkbrauwen creëert. Kies een kleur die het dichtst bij de kleur van jouw wenkbrauwen komt. Teken op de wat kalere plekken in je wenkbrauwen lichtjes wat streepjes die met de richting van de haartjes meegaan. Voor een natuurlijke look: duw niet te hard. Ga je voor een defined look? Dan kun je aan de uiteinden van je wenkbrauwen wel wat harder duwen. Tip: de voorkant van je brows kun je lichtjes uitblenden met een oogschaduwkwastje of je vingers, waardoor je bushy brows natuurlijk overlopen in je gezicht.

Stap 3: Brow gel

It’s time to seal the deal! Hou je wenkbrauwen heel de dag in shape door een brow gel aan te brengen. Ga je voor de natural look? Kies dan een transparante versie. Liever nog wat meer volume? Kies dan voor een tinted brow-gel. Dankzij het kleurtje in de gel laat je de kleur van je brows net wat meer opvallen. Kam ze vervolgens op dezelfde manier zoals bij stap 1 et voila, je bushy brows zijn een feit!

Tekst: Isabella van Bloois

bushy brows

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »