5x concealer fouten die je niet meer mag maken

Concealer is onze redder in donkere tijden. We smeren maar raak wanneer we een korte nacht hebben gehad of als we onzuiverheden willen verbloemen. Om te voorkomen dat je concealer er onnatuurlijk uit gaat zien, vertellen we je vijf concealer fouten die je vanaf nu niet meer mag (en kan) maken.

Concealer fouten maken we allemaal, dus maak je geen zorgen wanneer jij je schuldig maakt aan één van deze vijf missers. We leren je graag hoe je jouw concealer game naar een hoger niveau tilt. Met een frisse en natuurlijke blik tot gevolg. Niemand zit immers te wachten op witte vlekken onder je ogen, toch?

Concealer fout #1: te veel of te weinig moisturizer

Concealer wordt beter opgenomen in de huid wanneer deze gehydrateerd is. Het is daarom geen gek idee om een voedende oogcrème onder je ogen te smeren voordat je in de weer gaat met je tube concealer. Maar te veel is ook weer niet goed. Wanneer je meer crème hebt gesmeerd dan nodig is, gaat de concealer uitlopen. Smeren met mate, dus!

Concealer fout #2: de verkeerde kleur

Het kiezen van de verkeerde kleur concealer is één van de meest gemaakte concealer fouten. Iets waar wij ons ook regelmatig schuldig aan maken. Zeker online is het lastig inschatten welke teint goed past bij je huid. Je wilt je wallen namelijk wel oplichten, maar een te lichte kleur zorgt voor gekke vlekken onder je ogen. Onze tip: kies voor twee kleuren concealers: één warmere teint en één lichtere teint. Deze kun je met elkaar mixen wanneer je huid door de zon wat bruiner is geworden of wanneer de wallen onder je ogen een stuk donkerder zijn dan normaal.

Concealer fout #3: je brengt te veel concealer aan

Net als met moisturizer, kun je het beste ook matigen met het smeren van concealer. Wanneer je meer product aanbrengt dan nodig is, gaat je make-up er cakey en onnatuurlijk uit zien. Onze tip: kies voor een concealer met een hoge dekking. Hierdoor hoef je minder product aan te brengen en krijg je toch een fantastisch resultaat.

Concealer fout #4: je brengt het aan bij de wimper rand

Alhoewel we het liefst een volledige dekking willen van onze concealer maken de meeste vrouwen zich schuldig aan deze van de concealer fouten: concealer te dicht bij de wimper rand aanbrengen. Terwijl je zou denken dat dit een volledige dekking geeft, zorgt het er eigenlijk voor dat kleine lijntjes zichtbaar worden. Voor een natuurlijke look kun je de concealer beter in een omgekeerde driehoek aanbrengen. Zo creëer je een natuurlijke dekking en voorkom je lijntjes.

Concealer fout #5: je gebruikt geen setting powder

Misschien ben je bang dat setting powder je een onnatuurlijke en matte look geeft. Of misschien ben je bang dat door de poeder rimpels en fijne lijntjes zichtbaar worden. Maar niets is minder waar. Wanneer je een dunne laag setting powder over je concealer heen poedert, blijft het product veel langer zitten. Om een cakey look te voorkomen, poeder je met mate en gebruik je een dikke poederkwast.

Wil je jouw concealer een keer op een andere manier aanbrengen? Gebruik dan morgenochtend deze TikTok hack die je een gratis facelift geeft!

Tekst: Renée Prenger

concealer fouten die je niet meer mag maken

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »