De cowboyhoed is terug en zo draag je ‘m

Je ziet ‘m opeens overal: de cowboyhoed. Wij zijn er blij mee, maar hoe stijl je ‘m eigenlijk? The Chair vertelt je alles over dit haaraccessoire.

De cowboyhoed is in trek. We zagen hem dan wel niet op de catwalk verschijnen, in de winkels en op Instagram kun je er haast niet meer omheen. Reden genoeg om in de materie te duiken.

Cowboyhoed: een heus fashion item?

Je denkt misschien: is de cowboyhoed niet iets wat alleen Amerikaanse boeren dragen op hun ranch? Misschien. Maar stiekem is hij al sinds 2020 in het zicht van het modegepeupel. Bij sommigen staat een westernhoed al sinds de optredens van Beyoncé, Cardi B en Lizzo op de verlanglijst. Bij anderen is -ie pas een hit nu hij ook door de ‘normale’ mens gedragen wordt. Want zo zit dat met modetrends, het duurt even voordat iedereen het aandurft. En dat moment lijkt voor deze traditionele Amerikaanse hoed nu het geval te zijn.

2020 vs. 2022

Toch is er een verschil tussen de cowboy hoeden uit coronatijd en de hoeden van nu. Waar ze eerst opvallend, kleurrijk en ‘lelijk’ waren. Zien we ze nu in een subtiele, sophisticated en volwassen variant. Kijk zelf maar.

De cowboyhoed in 2020:

De cowboyhoed nu:

Zo draag je de cowboyhoed

  • Neutrale kleuren zoals beige, zwart, bruin en roestbruin
  • Zomerse prairiejurken (of de nieuwe trendy cottagecore jurken)
  • Een witte blouse en een gehaakt of leren gilet
  • Samen met een warme winterjas

Zie je, er zijn voldoende opties om de cowboyhoed te dragen anno 2022. Bij The Chair zijn we al enthousiast. Zeker als we naar onderstaande beelden kijken.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met cowboyhoed

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »