Cremespoeling vs conditioner: wat is het verschil?

Op het eerste gezicht zou je bijna geen verschil zien tussen crèmespoeling en conditioner. Beiden gebruik je om je haar te verzorgen na het wassen. Toch hebben crèmespoeling en conditioner allebei een verschillend doel.

Laten we beginnen bij het begin: wat doet een conditioner precies? Eigenlijk doet een conditioner voor het haar wat een crème voor de huid doet. Het zorgt ervoor dat je haar vochtregulerende bestanddelen opneemt. Meestal liften er nog extra ingrediënten mee. Denk aan vitamines, reparerende bestanddelen en plantenextracten.

Een crèmespoeling heeft een ander doel dan conditioner. In tegenstelling tot conditioner repareert het het haar niet, maar maakt het een soort laagje om het haar. Dat is fijn als je last hebt van klitten en het haar wilt beschermen tijdens het kammen, maar het niet per se veel voeding nodig heeft en ook niet droog of beschadigd is. Ook statisch haar heeft baat bij een goede crèmespoeling. Ten slotte verzwaart een conditioner het haar meer dan een crèmespoeling, maar dat resulteert wel in glanzend haar!

Nog opzoek naar een fijne conditioner?

L’Oréal Professionnel Serie Expert Liss Unlimited Conditioner, €21,95 / Klik hier om te shoppen
crèmespoeling en conditioner
Matrix Total Results High Amplify Conditioner, €12,15 / Klik hier om te shoppen
crèmespoeling en conditioner
L’Oréal Professionnel Serie Expert Pro Longer Conditioner, €21,95 / Klik hier om te shoppen

Tekst: Aimée Kniese

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »