Go Get Inspired: haar á la Cruella de Vil

Op zoek naar een tof, gewaagd kapsel voor deze zomer? Dan kan je inspiratie halen uit een onwaarschijnlijke bron, namelijk Cruella de Vil. Deze schurk uit de Disney-film 101 Dalmatiërs heeft een bijzondere coupe. Eén deel van haar is wit, het andere deel zwart. De haartrend wordt ook wel split hair dye genoemd.

De populariteit van de haarkleur komt op een logisch moment. Binnenkort komt een prequel van 101 Dalmatiërs op Disney+. Hierin speelt Emma Stone Cruella de Vil en heeft net als in de film uit 1961 het iconische zwart-witte kapsel.

In tegenstelling tot Cruella hoef je voor dit kapsel niet per se bij zwart en wit te blijven. Je kunt variëren met verschillende haarkleuren; van natuurlijk tot pasteltinten. Zo kun je roze en paars combineren. Maar je kunt ook juist kiezen voor bruin en blond. Scroll verder voor meer split hair dye-inspiratie!

Cruella de Vil
Beeld: instagram.com/coloredbyjo
Cruella de Vil
Beeld: instagram.com/foxstoneofficial
Cruella de Vil
Beeld: instagram.com/stylistssupportingstylists
Beeld: instagram.com/fancymaggot
Cruella de Vil
Beeld: instagram.com/supvalerie

Wel belangrijk om te weten: split hair dye is niet gemakkelijk om te verzorgen. Om te voorkomen dat de twee kleuren mengen, kun je ze het beste apart wassen. Gebruik hiervoor een speciale shampoo voor gekleurd haar.

Cruella de Vil
L’Oréal Professionnel Serie Expert Vitamino Color Shampoo, €16,95 / Klik hier om te shoppen

Tekst: Aimée Kniese

Header beeld: instagram.com/kylie_fite45

Cruella de Vil

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »