Ik testte de Curly Girl Methode en dit vond ik ervan

Afgelopen maand dook ik in de wereld van de Curly Girl Methode. Ik wilde mooiere krullen die minder snel afbraken. Benieuwd wat ik er écht van vond? Lees dan snel verder!

Ik had al veel gelezen over de Curly Girl Methode, maar besloot het pas echt te gaan testen toen mijn haar erg begon uit te vallen (red. ik schreef er al eerder dit artikel over). Vandaag neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar de beste producten en wat het nu precies inhoudt. Met zoveel informatie op het web, kan je namelijk snel overwhelmed raken.

Curly Girl Methode

First things first: wat is nu de Curly Girl Methode? Het is een manier van je haar wassen en verzorgen die geheel is gebaseerd op natuurlijk krullend haar. Je krijgt er – als het goed is – meer gedefinieerde krullen van. Je gebruikt alleen producten zonder siliconen, parabenen en sulfaten en je borstelt je haar zo weinig mogelijk. Hydratatie is key.

Het Curly Girl Methode stappenplan:

#1: een final wash met je oude shampoo (waar dus wel sulfaten, parabenen en siliconen in zitten). Dit maakt je haar ‘schoon’ om echt te gaan beginnen.

#2: was je haar met je nieuwe shampoo (zonder sulfaten, parabenen en siliconen).

#3: breng een conditioner aan speciaal voor de CGM

#4: ga met een grove kam of je handen door je haar om een einde te maken aan klitten

#5: breng een leave-in conditioner of gel aan in de puntjes van je haar en knijp het in model

#6: knijp het laatste beetje vocht uit je haar en wikkel je lokken in een oud T-shirt of speciale microvezel doek

#7: plop je haar voor ongeveer 30 minuten

#8: droog het aan de lucht of met een diffuser.

Mijn ervaring met de Curly Girl Methode

Nu was het mijn beurt. Mijn eerste stap was het bepalen wat voor een soort krullen ik had. Wat blijkt, er zijn een hele hoop verschillende soorten die elk om een ander product vragen. Mijn krultype is 3B, dus ik kon naar stap 2: het kiezen van de juiste producten.

Ook dit was weer een groot onderzoek. Met zoveel producten op de markt, is het lastig om te bepalen welke producten nu passen bij mijn haar. Ik besloot de producten van Shea Moisture te gaan testen. Veel vriendinnen gebruikten dit al en waren positief. Ik besloot ook te kiezen voor producten mét proteïne, want mijn haar heeft een hoge porositeit. Wat inhoudt dat het snel droogt en afbreekt.

Ik kocht een conditioner, shampoo en leave-in conditioner die speciaal ontwikkeld zijn voor mijn haartype.

Shea Moisture Conditioner €11,98
Shea Moisture Shampoo €9,91
Shea Moisture €15,70

De test…

Ik ben nu een maand bezig en ik merk dat mijn krullen er absoluut mooier uit zien. Ik moet nog wel wennen aan het feit dat ik hele plukken haar uit mijn hoofd trek wanneer ik besluit om te gaan douchen. Het kost ook veel meer tijd dan normaal. Mijn haar wassen moet ik nu echt plannen. Het liefst in de ochtend, want het duurt ook eeuwen voordat mijn haar weer is opgedroogd. Maar het resultaat mag er zijn. Ik krijg complimenten over mijn krullen en ze zijn een stuk minder ‘crunchy’ als eerst. Ik ben verkocht!

Wil je meer lezen over hoe jij je krullende haar nu moet verzorgen? Ik interviewde haarstylist Jochem Diever over de do’s en dont’s bij krullen. Check ’t in dit artikel.

Tekst: Renée Prenger

Vrouw met curly girl methode

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »