Dit is de retro pony die we massaal pinnen

Als er één bron is die we kunnen vertrouwen als het om trends gaat, is het Pinterest. Aan de hand van veel gebruikte zoektermen en -resultaten weet het platform altijd feilloos te voorspellen wat we gaan doen, dragen, eten én wat we met ons haar willen. En nu willen we curtain bangs, zo blijkt.

À la Alexa

Vaak gepinde celebrities met curtain bangs zijn bijvoorbeeld Alexa Chung, Kirsten Dunst, January Jones en Georgia May Jagger. Sterker nog, Alexa Chung was tot voor kort zo’n beetje de poster girl als het gaat om de stoere, retro-inspired pony. 

Het laten knippen van een pony is een grote stap, die dan ook vaak overwogen maar een stuk minder vaak uitgevoerd wordt. Curtain bangs hebben als groot voordeel dat het een iets minder drastische verandering is dan de ‘normale’ pony; deze stijl groeit vrij snel uit. En mocht je het echt niet meer weten, dan kun je de lokken vaak nog achter je oren schuiven of vastzetten met speldjes. 

Goed om te weten

Toch zijn er een paar dingen om rekening mee te houden, mocht je zelf de schaar in je haar willen laten zetten. Curtain bangs werken het beste in steil haar, maar ook prima met golvend haar. Als je echte krullen hebt is de pony iets lastiger te dragen, maar zeker niet onmogelijk. Dat bewees Solange Knowles wel, die de stijl een tijd rockte. Qua styling hoef je eigenlijk minimale moeite te doen; gebruik een salt spray voor extra textuur en föhn je pony iets naar achteren, weg van je gezicht. 

Psstt… toch je pony uitgroeien? Volg dan deze tips op!

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chris Weber Mirlach (@chrisweberhair)

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 𝙈 𝙀 𝘿 𝙄 𝙉 𝘼 (@medinaletica)

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BRAIDS | UPDOS | INSPIRATION (@beyondtheponytail)

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Le Thien Van Janet (@levanpham)

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nadja | Makeup, Style & Beauty (@nadjabrunner_)

Tekst: Anna van der Griend

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »