7x de mooiste (en onbekende) terrassen van Nederland

Tijd om te genieten van de mooiste terrassen van Nederland. Ondanks dat het wisselvallige weer soms tegenzit, genieten we van een bitterbal en die eerste slok op ons favoriete terras. Maar wat als je bent uitgekeken op je vaste adres of op zoek bent naar unieke adresjes waar het lekker rustig is? Wij hebben zeven mooie én onbekende terrassen van Nederland voor verzameld.

Terrassen van Nederland: de favorieten van de redactie

Proost! Want als de zon schijnt, moeten we er van genieten ook. Dat doe je natuurlijk het beste op een fijn terras met een prachtig uitzicht en een lekkere menukaart. Daarom hebben we onze favoriete terrassen voor je op een rij gezet. Zo heb je altijd een fijne plek om naar uit te wijken als het weer het toe laat.

Instagram @prachtig.rotterdam

#1 Prachtig – Rotterdam

Zie jij jezelf al een wijntje drinken met uitzicht op de Erasmusbrug? Middenin Rotterdam vind je dit prachtige terras aan het water waar je niet alleen kunt borrelen, maar ook heerlijk kunt dineren. Even weg uit de drukte van de stad en eindeloos turen naar de voorbijvarende boten.

Willemsplein 77, Rotterdam

Instagram @hetbadpaviljoen

#2 Het Badpaviljoen – Domburg

Strand, zon, de lekkerste viskaart: do we need to say more? Het Badpaviljoen in Domburg is zo’n plek waar je de hele dag kunt vertoeven zonder dat het verveelt. De exclusieve gerechten en exclusieve drankenkaart, maken het een geliefde plek voor strandgangers die even toe zijn aan comfort en luxe.

Badhuisweg 21, Domburg

Instagram @villa_augustus

#3 Villa Augustus – Dordrecht

Eén van de meest onbekende terrassen van Nederland is de tuin van Villa Augustus. In een oude fabriek in Dordrecht kun je heerlijk lunchen met ingrediënten uit de eigen moestuin. Ideaal voor een kopje koffie bij een ondergaande zon.

Oranjelaan 7, Dordrecht

Instagram @soia_strandooginal

#4 Soia – Utrecht

Dit terras is onze favoriete zomerse hotspot. Een strand middenin de stad. Even weg uit alle drukte en ontspannen met zand tussen je tenen en een frisse cocktail in je hand. het ultieme vakantiegevoel en dat gewoon in Utrecht. Strand Oog in Al is dé plek voor je volgende vrijmibo!

Kanaalweg 199, Utrecht

Instagram @waterkantamsterdam

#5 Waterkant – Amsterdam

Waterkant in Amsterdam geeft ons direct een vakantie gevoel. Dit terras bevindt zich aan het water en laat je op een ultiem relaxte manier genieten van het lekkere lenteweer. En bij het zien van de kaart met Surinaamse gerechten, loopt het water ons al in de mond.

Marnixstraat 246, Amsterdam

Instagram @aloharotterdam

#6 Aloha Bar – Rotterdam

In het voormalige tropische zwemparadijs Tropicana kun je nu bij Aloha Bar genieten van tropische drankjes. Dit maakt het één van de mooiste terrassen van Nederland als je het ons vraagt. Lekker eten kun je er ook, want ze maken fijne gerechten met restproducten uit Rotterdam en omgeving. Een mooi terras dat óók goed is voor het milieu: wij zijn fan!

Maasboulevard 102, Rotterdam

Instagram @ingridjansen21_

#7 Sammie Sangria – Amsterdam

De ondergaande zon, Spaanse tapas én heerlijke Sangria: bij Sammie Sangria hoef je niet naar het buitenland af te reizen om een vakantiegevoel te krijgen. Wij zien onszelf hier al zitten met een goed gevuld glas in ons hand terwijl we even wegdromen alsof we aan de Spaanse boulevard zitten.

NDSM-Pier 1, Amsterdam

Meer lezen over zomerse hotspots? Op onze lifestyle pagina lees je alles over leuke activiteiten in ons eigen land.

Tekst: Renée Prenger

terrassen van nederland

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »