5x de mooiste kapsels voor dun haar

Dun haar is lang niet zo makkelijk in de omvang. Het gaat namelijk gepaard met heel wat uitdagingen. Niet alle kapsels zijn geschikt voor dunne lokken, maar we zouden The Chair niet zijn als we je niet zouden helpen. We hebben daarom de mooiste kapsels voor dun haar op een rij gezet.

Je kon het al eerder lezen in het artikel ’15 problemen die iedereen met dun haar begrijpt’: het hebben van fijn of dun haar is lang niet altijd een pretje. Zo wordt je haar snel vet, zakt het volume in no time uit je haar en zijn krultangen niet aan jou besteed. Maar redding is nabij! Met deze vijf kapsels voor dun haar komen je lokken namelijk wél goed uit de verf. Wij zouden zeggen: pinnen maar en op naar de kapper met deze inspiratie op zak.

#1 Pixiecut

Zin om de schaar erin te zetten? Kies dan voor een ultra korte coupe. Door de pixiecut lijken je lokken dikker te zijn en krijg je ook meteen meer volume op je hoofd. Daarnaast is dit kapsel super stoer en krachtig: ideaal voor durfallen die op zoek zijn naar iets anders. Laat dit kapsel wél knipper door een goede kapper, want dan krijg je gegarandeerd een resultaat waar je blij mee bent. Durf jij het aan?

#2 Blunt bob

Kort haar staat prachtig wanneer je dun haar hebt. Lange lokken halen al het volume uit je coupe en maken het zwaar en futloos. Geen gek idee om je haar af te knippen dus! De blunt bob is een korte bob die recht afgesneden is. Dit kapsel straalt één en al Parisienne uit, vind je niet?

#3 Schuine bob

De naam verklapt het al: deze bob is schuin afgesneden. Wanneer je dun haar hebt, zorgt deze manier van knippen ervoor dat je haar van achteren meer volume heeft. Hoe dunner je haar is, hoe schuiner het haar mag worden afgeknipt. Vind je dat net iets te ver gaan? Kies dan voor een subtieler lengte verschil.

#4 Lob

Wil je stiekem nog geen afscheid nemen van je lange lokken? Kies bij de kapper dan voor de lange bob: de lob. Dit is namelijk de langste versie van alle kapsels voor dun haar. Laat je haar afknippen tot net over de schouders en ga vooral niet langer dan dat. Hier wordt je haar heel futloos van.

#5 Bangs

Hallo extra volume! Met een knap geknipte pony geef je je coupe direct wat meer volume mee. Het maakt niet uit of je kiest voor de trendy curtain bangs of de lange 70’s pony. Wij vinden het kapsel heel chic en heel edgy tegelijk.

Shop onze favoriete producten voor dun haar

Serie Expert – volume shampoo voor fijn haar €16,95 / Shop via deze link
Milk_Shake – voluminizing styling spray €19,95 / Shop via deze link
Serie Expert – volume conditioner voor fijn haar €21,95 / Shop via deze link

Tekst: Renée Prenger

mooiste kapsels dun haar

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »