De paarse oogschaduw-trend is hot: durf jij het aan?

Het is lente! En naast bloemen, lammetjes en lentekriebels, betekent zo’n nieuw seizoen ook gloednieuwe beautytrends. Een van die trends? Paarse oogschaduw!

Paarse oogschaduw à la Dua Lipa en H.E.R.

We spotten de trend bij de afgelopen Grammy Awards, waar zowel Dua Lipa als H.E.R. verschenen met paarse oogleden. Hoewel de kleur misschien heftig lijkt, is ‘ie eigenlijk heel veelzijdig en gemakkelijk te dragen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door H.E.R. (@hermusicofficial)

Paarse oogschaduw: zo doe je dat!

Zoals bij alle make-up, is de key tot de perfecte look het blenden van de juiste tinten op de juiste plaatsen om een ​​mooi, oogopenend effect te creëren, wat, toegegeven, gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Voor velen lijkt het idee om zes verschillende opvallende tinten te kiezen en deze te combineren om een ​​look voor overdag te creëren, angstaanjagend. En natuurlijk, met paarse tinten, is er altijd het gevaar dat je eruitziet alsof je een blauw oog hebt.

Maar geen paniek, merken als Urban Decay, NYX en Huda Beauty voegen allemaal veel tinten paars toe aan hun paletten. Als het op de juiste manier wordt aangebracht, past paars niet alleen bij alle huidskleuren, maar het zorgt er ook voor dat je ogen er helderder uitzien. Jillian Dempsey, Hollywood-make-upartist, houdt zo veel van de paarse oogschaduw-look, dat hij lila tinten zelfs ‘het nieuwe taupe’ noemt.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KATIE JANE HUGHES (@katiejanehughes)

Wil je je ook wagen aan de paarse oogschaduw-trend? Belangrijk is dat je de juiste tint paars voor bij je huidskleur kiest. Lichtere huidtinten kunnen het bijvoorbeeld houden bij zachte kleuren zoals lila en roze-paars blijven, terwijl medium en diepe huidtinten van het volledige spectrum van paarstinten kunnen genieten. Als je eenmaal aan de kleur gewend bent, kun je natuurlijk experimenteren en avontuurlijker worden met donkere en meer dramatische tinten of zelfs een vleugje glitter toevoegen voor een krachtigere look.

Tekst: Aimée Kniese

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »