Dit is hoeveel zonnebrand je eigenlijk zou moeten gebruiken

Het is algemeen bekend dat overmatige blootstelling aan de zon ernstige schade aan je huid kan toebrengen. Gelukkig is dat te voorkomen door dagelijks zonnebrand te gebruiken. Maar hoeveel moet je dan precies gebruiken? Dat vertellen we je in dit artikel.

Zonnebrand gebruiken blijkt een heikele kwestie. Welke SPF moeten we nu gebruiken, hoe vaak moeten we smeren én welke zonnebrand is nu het beste? Met zoveel keuze, is het soms lastig om het ‘goed’ te doen. Je wilt jezelf immers wel beschermen, maar het gebruiken van zonnebescherming schiet er tussen alle zwembeurten en zonsessies soms toch bij in. Tot nu, want we vertellen je precies hoeveel zonnebrand je eigenlijk zou moeten gebruiken.

Smeren, smeren, smeren is het devies

Ten eerste: het is altijd beter om te veel dan te weinig zonnebrandcrème te gebruiken. Less is more, geldt hier dus niet!

Ten tweede: kies voor SPF 30 of 50. Ze beschermen allebei even goed. Je denkt misschien dat je langer in de zon kunt zitten met SPF 50, maar niets is minder waar. Het is misschien zelfs wel slimmer om SPF 30 te gebruiken, omdat we uit ervaring weten dat men zich vaker insmeert met en lagere SPF.

Ten derde: tijd om te smeren! Als het aan het KWF ligt, smeer je zo’n zeven theelepels over je gehele lichaam. Gebruik hiervan één theelepel voor je gezicht en hals, twee voor je armen en schouders, twee voor je borst, buik en rug. Gebruik ten slotte twee theelepels voor je benen en voeten.

zonnebrand

Dit lijkt misschien niet veel, maar uit een onderzoek van dokter Jetske Ultee, een onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie, blijkt dat mensen maar ongeveer 25 tot 50 procent van de benodigde hoeveelheid zonnebrandcrème smeren. Hoe meer je smeert, hoe meer je in de juiste richting zit, dus!

Vergeet niet om je zonnebrandcrème vijftien minuten voordat je naar buiten gaat aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om je elke 90 minuten opnieuw in te smeren, of na het zwemmen of als je gezweet hebt. En nu… hup die zon in!

Tekst: Aimée Kniese & Renée Prenger

zonnebrand

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »