Dit moet je weten over je haar wassen na het kleuren

Experimenteren met je haarkleur kan een leuke manier zijn om je look te veranderen. Hoewel het veel goedkoper is dan een nieuwe garderobe aan te schaffen, is professioneel kleuren toch een investering, en je wilt er zeker van zijn dat die fantastische kleur zo lang mogelijk meegaat. Een vraag die je jezelf misschien stelt na het kleuren, is hoe lang je moet wachten tot je je lokken kunt wassen – niemand wil zijn zuurverdiende geld verspillen door hun nieuwe tint onmiddellijk te laten vervagen. Het antwoord? Je moet ten minste 72 uur of drie dagen wachten voordat je je lokken kunt wassen.

Hoewel de drang om je haar te wassen in die drie dagen erg verleidelijk kan zijn, vooral als je een vettere hoofdhuid hebt, raden we je ten zeerste af om dit te doen. Het duurt tot drie dagen voordat de schubbenlaag volledig is gesloten, waardoor het kleurmolecuul wordt vastgehouden. Hierdoor houdt de haarkleur langer aan. Wanneer het tijd is voor je eerste wasbeurt, zorg er dan voor dat je alleen koud water en kleurveilige haarproducten gebruikt. Gebruik voor blond haar bijvoorbeeld zilvershampoo.

wassen
 Matrix Total Results So Silver Shampoo, €10,80 / Klik hier om te shoppen

En natuurlijk is het niet alleen de eerste wasbeurt die ertoe doet, maar elke volgende wasbeurt. Als het de eerste keer is dat je gekleurde lokken hebt, moet je je hele haarverzorgingsroutine aanpassen. Vermijd het gebruik van heet water zo veel mogelijk, omdat dit je haarschubben kan openen, kies producten die vrij zijn van ingrediënten zoals sulfaten en parabenen en spreid de tijd tussen wasbeurten uit.

Tekst: Aimée Kniese

wassen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »